04 oktober 2012

Heren 3 doet wat het moet doen

Zondag stond voor Heren 3 al de derde competitiematch gepland. Na het gelijkspel tegen Oudegem en het verlies tegen Beveren moest er zeker gewonnen worden tegen rechtstreekse concurrent Lokerse. Mathieu, Moerie, Venter, Jochim en Glenn klaarden de klus.

Lokerse 5H - Wit-Wit 3H : 3 - 5
In tegenstelling tot de vorige duels ging Heren 3 nu wel goed van start in de dubbels. Mathieu en Glenn hadden wel nog een set nodig om in hun spel te raken maar in set twee en drie raakten ze onder stoom en ze wonnen dan ook de eerste dubbel. Ondertussen hadden Jochim en Moerie de derde dubbel gewonnen in twee sets. In de eerste set hadden ze het nog lastig maar in de tweede set wonnen ze vlot. Jochim en Glenn speelden in de tweede dubbel een spannende wedstrijd. In de eerste set gaven ze een voorsprong weg maar in de tweede set deden ze het omgekeerde en kwam sterk terug om de set te pakken in de verlengingen. In de derde set kon niemand een voorsprong pakken maar het was uiteindelijk Lokerse die de derde set pakte in alweer verlengingen. Ondertussen hadden Moerie en Venter de vierde dubbel verloren in drie sets. De eerste set werd nog gewonnen maar in de tweede set en vooral in de derde set konden ze geen vuist meer maken.
 
In de enkels moest er winst uit de brand gesleept kunnen worden. Mathieu begon als eerste en kwam nooit in de problemen. Hij won vlot in twee sets. Glenn won zijn enkel ook in twee sets. De eerste set ging vlot maar hij moest in de tweede set weer verlengingen toestaan die hij gelukkig wel won. Venter die de laatste enkel speelde verloor in twee nipte sets. Vooral in de tweede set maakte hij aanspraak op de winst maar ook deze ging verloren na verlengingen. Het was dus kapitein Jochim die zijn ploeg de winst kon bezorgen. Hij verloor de eerste set maar pakte de tweede set in (alweer) verlengingen. De derde set ging gelijk op maar Jochim kon toch de winst binnenhalen en was daar duidelijk heel tevreden mee (foto).
 
Heren 3 deed dus wat het moest doen en kan nu (iets) vrijer ademen. Toch wordt het nog een lang en zwaar seizoen.

Geen opmerkingen: