05 oktober 2012

Mix 1 verslaat de onverslagen Westhoek

Gisteren mocht Mix 1 het opnemen tegen de verre mannen en dames uit De Panne. Voor de dames geen onbekende gezichten, voor de heren een dusver onbekende ploeg. De Westhoek had al één ontmoeting meer op zijn teller staan en had die allemaal zonder al te veel moeite gewonnen. Voor Mix 1 die eigenlijk geen titelambities koestert dus niet de belangrijkste ontmoeting, maar toch was de motivatie groot om de leider een eerste nederlaag aan te smeren! De Westhoek kwam aandraven met 3 heren, 3 dames en 1 supporter. Voor hen was het duidelijk wel van belang. Bij Wit-Wit waren de spelers van dienst: Arno, Erwin, Mathieu DK, Seppe, Lieselot en Hélène. Kapitein Duch kon er zelf niet bijzijn door ‘zware’ arbeid op de bierfeesten, euh sorry in Duitsland! Julie werd opgetrommeld voor het administratieve werk en de (te weinig) broodjes. ‘Hoe? 4 stokbroden voor 11 man is te weinig…?’

Arno en Erwin namen de dubbel voor hun rekening. Erwin voelde de kustwind al waaien, want ‘ze klakken niet hé vandaag’ tijdens de opwarming… En inderdaad, kaders en pietballen troef, maar desalniettemin konden Arno en Erwin het eerste punt voor Wit-Wit binnenhalen. Ondanks dat dit duo van de Westhoek nog geen enkele wedstrijd had verloren, vonden onze mannen dat deze match toch vlotter verliep dan tegen Lokerse! Lieselot en Hélène hadden een moeizame start in de eerste set. In de 2e set liep verliep de score gelijk, mooie rally’s, maar de ex-A dame maakte op de nodige momenten de punten af. 1-1 na de dubbels.

Arno nam het op tegen “Kung Fu Panda A’an” (bron: Lokersebc.be) en leek gemakkelijk de overhand te nemen in de eerste set, maar het was toch nipt: 23-21! In de 2de set was Arno’s foutenlast iets hoger, maar toch kon hij winnen. Op papier was de enkel van Mathieu een haalbare kaart daar hij het moest opnemen tegen een C1. De kans om zowaar 3-1 voor te komen te staan na de herenenkels was een feit… enkel op papier dus. Mathieu won gemakkelijk de eerste set maar vloekte toch want ‘hij haalt mijn niveau naar beneden, tegen een lager geklasseerde, dat is mijn ding niet. Als ik hier een 3de set moet spelen, is het om zeep’. Het is nu duidelijk dat Mathieu een man van zijn woord is, hij zorgde voor een 3de set waarbij de zeeman aan de overkant won… 2-2! Dedju toch! Of zoals Erwin en Julie langs de kant fluisterden (of was het roepen): NIVEAU NIHIIIIIIIIL (sorry Mathieu ;-) )

Tijd aan de dames om deze situatie recht te trekken. Nog voor we in de zaal waren, vroeg Lieselot al: ‘Ik moet toch niet wéér tegen die blonde hé?’ Sorry sorry (blame it on the Opper), Caroline Persyn (voor de kenners onder ons) was duidelijk een maatje te sterk voor ons Lieselotje, maar in de 2de set toonde onze Boneklakker toch haar mooiste spelkwaliteiten; maar dit was net niet genoeg. Hélène nam een moeizame start, maar kon de klus uiteindelijk klaren in 2 sets. Het matchpunt was trouwens om in te kaderen (of kan dat niet?): een froemeldrop op de lijn en de score stond dus op 3-3. Laten we toch even herhalen dat op dit moment een draw al binnen had kunnen zijn, hé Mathieu? (niveau nihiiiiil?)

Alles op alles op de mixen dus, het zou mooi zijn mocht Wit-Wit een punt kunnen afsnoepen van de leider! Arno en Lieselot speelden een fantastische mix, en het mag gezegd het netspel van Lieselot was af! Combineer dat met de fantastische backhand van Arno en De Westhoek mocht een punt inleveren! Eigenlijk hadden we hier al een streep onder de ontmoeting kunnen trekken en gewonnen hebben, hé Mathieu? Alle ogen waren dus nu gericht op Hélène en Seppe en maar hier was het begin weer van een niveau nihiiiiiil! Maar Seppe blijkt een diesel te zijn en op een bepaald moment kon Hélène gewoon op de bank gaan zitten want Seppe dweilde het volledige plein af. Hélène pikte aan en beide speelden een knappe mix. Hier alweer een fantastisch in te kaderen matchpunt: Smash op Seppe, verdediging achter de rug, nog smash op Seppe, verdediging tussen de benen om af te sluiten met een goed afgewogen dropje! Huppakee, de visbuit was binnen!

Mix 1 is duidelijk in vorm en staat nu op kop met 1 wedstrijd minder dan De Panne. De vraag is of de ploeg nu toch aan de kampioenentitel moet beginnen denken, of toch nog liever niet? Met Lebad en De Valkaart op het menu, zou er misschien toch nog een indigestie kunnen volgen… To be continued…

Julie

Geen opmerkingen: