07 oktober 2012

Derde overwinning op rij !

De jonge veulens van de vijfde ploeg blijven het goed doen. Donderdag tekenden ze  al voor hun derde overwinning op rij. Ook de verslagjes blijven vlot binnenlopen. Zo hebben we het graag ;-)

Wit-Wit H5 - Landegem H3 : 7 - 1
Thuis spelen op een donderdagavond blijkt soms een voordeel te zijn. De Landegemse delegatie miste hierdoor drie jonge spelers en daarmee was hun ploeg gedecimeerd. Ze vervingen ze door oudere, maar ervaren spelers, meer gespecialiseerd in dubbels. Opletten bij de dubbels was dus de boodschap, maar dat hebben wij ook al vaak gehoord bij de andere Wit-Wit-ploegen!      

Quentin, Gatien, Renaat, Nathan en Nicolas (voor het 1ste keer) waren de spelers van dienst.  De kapitein had gekozen voor innovatie bij de opstellingen van de dubbels. Goed misschien voor wat spanning !

Nathan en Nicolas mochten de startschot van de wedstrijd geven. Ze wonnen meteen in twee sets 21-13 en 23-21. Het ging wel niet zonder zweet en zonder kost ! Bij een botsing  met Nathan brak helaas Nicolas zijn racket. De kleinste ploeg (in centimeters gerekend) deed het ook foutloos. Na een leuke wedstrijd wonnen Renaat en Gatien met 21-19 en 21-15.  De twee eerste wedstrijden waren geen "makkie" en ook in de twee andere zou er gestreden worden. Spannend tot het einde kwamen wij er  uiteindelijk nog vrij goed uit. Nicolas en Gatien brachten een derde overwinning binnen met winst 21-19 in de derde set. Renaat en Quentin verloren dan weer met dezelfde cijfers in derde set. Wij mochten dus  met een geruststellende tussenstand van 3-1 aan de enkels beginnen !

Renaat begon heel sterk aan zijn enkel en lost de drukte op zijn tegenstander niet meer. Het werd 21-7 en 21-9 en heel snel stond Wit-Wit dus 4-1 voor. Ondertussen ging onze tweede enkel niet zo goed. Nathan was aan het  morsen met de punten, alles ging buiten of in het net. Hij begon stillekes zich nerveus te maken en liep de hele 1e set achter de feiten aan. En toch vond hij de weg naar de verlengingen en nam nog de set met 26-24. De tegenstander verteerde het verlies van die 1e set niet en de turbo van Nathan deed de rest, 21-4 in de tweede! Zo stond het meteen 5-1 voor Wit Wit.   Quentin en Gatien mochten dus hun laatste wedstrijden zonder stress spelen. Ze wonnen zonder veel glans, puur op techniek en in twee sets. En zo werd het voor de derde keer op rij een overwinning met 7-1.

Geen opmerkingen: