08 oktober 2012

Mix 2 niet tevreden met drawke…

Gisteren stond voor Mix 2 de 3e ontmoeting op het programma en dit naar de Pluimplukkers. Erwin, Mathieu, Sophie en Julie trokken naar Oudenaarde om Pieter en Ruth op te pikken. Na het vorige stukje literartuur van Julie over Mix 1 was er in de auto al even overleg wie het volgende "slachtoffer" zou worden in het verslag. Het was al snel duidelijk dat het de beurt aan Pieter was ;-) Tja, wie valt er dan ook al na 5 minuten in slaap in de auto? (Foto) Pieter had nochtans zijn best gedaan om ne goeie "rentree" te maken want hij was zowaar (op tijd) op de afspraak! Meer nog, hij had kapitein Erwin zelfs op de hoogte gesteld dat de Markt van Oudenaarde niet bereikbaar was. Later bleek hij wel geen racket mee te hebben (zijn zak is nochtans groot genoeg), maar we konden natuurlijk niet verwachten, dat het direct allemaal 100% in orde zou zijn ;-)

Enfin, met een auto vol richting nieuwe sporthal van de Pluimplukkers. En het mag gezegd, 't is verdorie een imposant gebouw, maar wel een zaal die redelijk donker is en geen zicht naar buiten toe, een beetje bunkergevoel. Door de goede vloer is uitglijden wel verleden tijd. Plakken aan de grond is een feit, en voor mensen die bewegen als een olifant in een porseleinenwinkel (hé Julie) is dat geen voordeel…

Pluimplukkers G4 - Wit-Wit G2 : 4 - 4
Erwin en Mathieu namen het op tegen E(le)wout en Geert en hadden een fantastische start. Eerste set was snel gewonnen, en daardoor was er ook (te) veel vertrouwen waardoor set 2 al even rap werd verloren en set 3 met een heuse achterstand begon en niet meer kon opgehaald worden. Voor de eerste keer klonk al de nieuwe lijfspreuk van Mix 2 "niveau nihiiil" in de rangen. Sophie en Julie hadden ondertussen gewonnen, maar (olifant) Julie was allesbehalve tevreden over de wedstrijd. Toch werd het feit dat mix 2 zowaar een vrouwendubbel gewonnen had, luid wereldkundig gemaakt door de heren… Tussenstand 1 - 1. Kapitein Erwin voelde het hier ook alweer waaien: “Dat wordt hier zo een ontmoeting waar je voelt dat het een drawke gaat worden…” Profetische woorden. Toch één ding waar hij gisteren goed in was...

Sophie speelde een knappe wedstrijd tegen een goede B1-dame maar moest uiteindelijk de duimen leggen in de 3e set. Sophietje was toch blij met haar wedstrijd en terecht. Mathieu had ondertussen Johan Muller verslaan en dat voelde al heel wat beter dan vorige week donderdag. (Vertelden we al dat hij toen verloor tegen een C1? ;-) ). Pieter nam het op tegen Ewout en hoewel Pieter heel sterk speelde in de eerste set, kwam het gekende talent van Ewout naar boven en werd de wedstrijd verloren. Wel even een vreemde hypersportieve discussie bij het eerste setpunt waarbij Pieter zijn eigen smash out zag maar Ewout binnen. Beiden wouden niet toegeven, maar het was toch Ewout die zijn slag thuishaalde en de set verloor. Zo mocht hij een driesetter spelen ;-) De ploeg rekende op Ruth om het scorebord weer in evenwicht te trekken. Ze won gemakkelijk in 2 sets van Marleen en zo werd het 3-3. Er moest dus toch nog een mix, liefst twee gewonnen worden.

Pieter en Ruth kwamen op de eerste plaats uit en hadden blijkbaar veel meer leute dan Erwin en Julie op plaats twee. Erwin en Julie speelden een rampzalige eerste set. Er stond amper 9 op het scorebord… Toen bleek dat Pieter en Ruth na een sterke mix gewonnen had, hing dus alles af van de 2e mix. Zo sterk Julie en Erwin vorige week nog gespeeld hadden in Lokeren met Mix 1, zo rampzalig was het nu. Ze vonden maar geen antwoord op het spel van Geert en Marleen, die trouwens ijzersterk aan het net was. Ondanks het feit dat het in de tweede set nog even gelek op ging, waren de tegenstanders toch een maatje te sterk… Ontgoocheling alom bij Julie en Erwin. Een luid  "niveau nihiiiil" van de ploegmaats was hier meer dan ooit op zijn plaats. Uiteindelijk was een drawke het resultaat, maar niemand leek er echt blij mee. Hier had misschien toch meer ingezeten en in een reeks waar iedereen aan mekaar gewaagd is en waar drawtjes troef zijn, telt elk puntje dubbel.

Na een lauwe douche (ja, ook dat viel tegen) was iedereen toch weer goedgemutst voor de vriendelijke ontvangst waar deze Pluimplukkersploeg om bekend staat. Er werd heel wat afgelachen met gespreksonderwerp zoals "uitvluchten voor de verkiezingen", "geheime studiekeuzes van Pieter", "geduifde relaties", "leeftijdsverschillen bij koppels", "in slaap vallen bij het k*****", "geheime liefdes" etc. Enfin, iedereen, had na de wedstrijd lekker thorst en de gedeckte tafel kon dan ook op veel bijval rekenen. We zaten misschien niet in Liga, maar er waren toch heerlijke broodjes voorzien en (veel te dure) pinten. Waarvoor dank! Ook viel op dat Pieter zowaar een waterke dronk en dat Ruth het zelfs even had over "ONS" cafetaria in 't Rosco. En dat voor een uitgeleende speelster... 't Verstand komt eraan! Bij het afscheid werd binnen de ploeg nog hevig gediscussieerd tussen de vrouwen en de heren. Mannen hebben nooit genoeg en na de broodjes, moest er absoluut nog richting centrum Gent gereden worden voor ne pitta… Hevig protest van de dames, alhoewel van de dameS… Julie trok als enige haar mond open en kon niet eens rekenen op Sophie en zeker niet op Ruth (pffff, die Buuneklakkers toch) om te protesteren in de auto terwijl ze zelf ook wel naar huis wouden. Kapitein Erwin zat tussen twee vuren maar het was uiteindelijk de GPS die besliste dat de route langs de Overpoortstraat liep. Als protest bleef Julie dan maar in de auto zitten, terwijl er een bestelling werd geplaatst bij Alex Patatas! Uiteindelijk zwichtte ze (pipi doen!) en nam ze toch dankbaar de mexicano aan die op recordtijd (30 sec?) klaar stond. Alex, respect man! Als een paar chomeurs werd op straat gegeten en dan toch richting huis getrokken… (Foto)

Mix 2 lekker marginaal ;-)

3 opmerkingen:

Elewout zei

het zal altijd Elewout blijven zeker... :-D

De opper zei

Blijkbaar heeft de ploegkapitein niet het branie (lef) van een Nederlander en werd dit bijna afgestraft!!!!

Heylie zei

Het was blijkbaar een gelek spel...


;-)