23 oktober 2012

Mix 2 zonder vertrouwen!?

Met de komst van Drive G1 kreeg Mix 2 de kans om een eind te maken aan het rijtje drawkes die de ploeg al verzameld had. De vaste ploeg (Julie, Ruth, Sophie, Mathieu, Pieter en Erwin) tekende present. Jammer genoeg lukte het net niet om de ban te breken. Sommigen wijten dit aan een gebrek aan vertrouwen (nietwaar Sophie?) maar misschien werd er ook gewoon niet goed genoeg gespeeld...

Wit-Wit G2 - Drive G1 : 4 - 4
Erwin voelde nog steeds de gevolgen van de herencompetitie de dag voordien en besloot wijselijk alleen de dubbel te spelen met Mathieu. Na een goeie eerste set kenden ze hun traditioneel dipje en kwam er een derde set aan te pas. Erwin worstelde daarin met zijn vertrouwen maar met hangen en wurgen werd de wedstrijd toch winnend afgesloten. Ondertussen hadden ook Julie en Sophie hun damesdubbel gewonnen. Het wordt bijna een gewoonte ;-) Toen ook Ruth zonder veel moeite haar enkelwedstrijd won tegen een geblesseerde tegenstandster stond het zowaar 3 - 0 voor Wit-Wit. Maar daarmee was de goed-nieuws-show dan ook bijna afgelopen. Julie verloor immers in twee sets van een lager geklasseerde tegenstander (waar hebben we dit nog gelezen Mathieu?). Dit was zeker niet de beste match van Julie. Geen snelheid en ook het vertrouwen in de eigen slagen was ver zoek. De Julie van vorig seizoen had deze wedstrijd waarschijnlijk gewonnen. Een duidelijk gebrek aan wedstrijdritme (en training)? Ook Pieter kwam er in zijn enkelwedstrijd tegen Lode niet echt aan te pas. Gelukkig was er nog Mathieu. Ondanks zijn vorige enkelprestaties liet de kapitein toch zijn enkelwedstrijd aan hem over. Zeg nog eens dat de kapitein geen vertrouwen heeft in zijn spelers! Mathieu ontgoochelde niet en toonde dat hij (met zijn nieuw racketje) wel degelijk kan enkelen. Hij boekte een knappe zege in drie sets. Hiermee stond het 4 - 2 en was een drawke al binnen. Maar de kapitein rekende stiekem op meer. Zeker in de laatste mix lagen er kansen. Wat Pieter en Ruth in de eerste set uit hun racket toverden was echter jammerlijk om aan te zien. Niveau nihiiiiil dus ;-) Het zelfvertrouwen was echter niet weg en Pieter beloofde de zaak nog recht te trekken in set twee. Dat deden ze dan ook met overtuiging. Jammer genoeg hervielen ze in set drie weer in hun oud spelbeeld en te veel pluimen werden gemist of zomaar in het net geslagen. Even leek het nog goed te komen maar met 20 - 22 ging de derde set verloren. De kapitein at bijna zijn handdoek op van frustratie ;-) Toch was er nog de eerste mix om de twee punten binnen te halen. Vooraf was dit een wedstrijd waar de kapitein zijn boontjes niet op te week gelegd had. Een Lode in form is immers moeilijk te verslaan in de mix. Een wedstrijd zonder druk dus voor Mathieu en Sophie (en dat heeft niets te maken met vertrouwen Sophie!) waarbij ze enkel positief konden uitpakken. Met een gekwetste dame aan de zijde van Lode lagen er immers mogelijkheden. Een wedstrijd dus van alles of niets. Jammer genoeg werd het (net) niets. Mathieu en Sophie gingen telkens goed mee, maar Lode dweilde zoals vanouds het hele plein af. Toch leek het de goede kant uit te gaan en konden Mathieu en Sophie setpunten afdwingen in set twee. Helaas ontbrak net dat tikkeltje geluk en scherpte om het af te maken.

Hiermee stonden (alweer) de 4 - 4 cijfers op het bord. Kapitein Erwin had duidelijk moeite om zijn ontgoocheling te verbergen. Want ook dit drawke voelde  - met alle respect voor Drive die vocht voor wat ze waard waren - als een verloren punt. Zeker in een thuiswedstrijd. Bij winst had de ploeg een gouden zaak kunnen doen in het klassement. Nu blijft het wat bang afwachten in de buik van het klassement. Gelukkig konden de "toertjes" achteraf wat troost brengen al waren niet alle dames even gelukkig met die keuze... "Alle" dames? Van Julie was plots geen spoor meer te bekennen. Waar was die naar toe? Thuis wat vertrouwen gaan tanken voor donderdag? ;-) ;-)

Geen opmerkingen: