04 november 2012

Absolute wereldtop stond Flore in de weg.


Big in Japan...

Flore kwam deze week naar huis met een goed gevoel. Als Europese topper deelnemen aan de wereldkampioenschappen onder 19 jaar in het Japans Chiba was een hele ervaring. 12 dagen Japan en een prachtig georganiseerd tornooi met eerst 5 dagen landentornooi.

België nam voor het eerst deel aan het wereldkampioenschap voor landenteams -19. Toch hebben alle Europeanen gemerkt dat de Aziatische landen nog steeds voor de grote kloof zorgen.  In de voorronde speelde België tegen Korea, Uzbekistan en Singapore, België haalde de 3de plaats in de groepsfase en mocht uiteindelijk spelen voor plaats 16 tot 24. Met een nipte nederlaag tegen Australië en verlies in laatste ronde tegen Canada behaalden ze de 22 plaats op 30 landen.
 
Het individueel tornooi was voor Flore een rijke ervaring, ze ging haar kans tot in de derde ronde na 2 overwinningen tegen de Filipijnse Joella Geva DE VERA en Ierse Alannah STEPHENSON. Vervolgens mocht Flore aantreden tegen nummer 2 van de wereld de Japanse Nozomi OKUHARA. Terug naar de harde realiteit want Flore verloor met 21-2 en 21-5! Harde cijfers, maar geen ramp want later wordt OKUHARA de nieuwe wereldkampioen en dus een ervaring rijker voor Flore.

Eveneens met Sam Van den Broeck haalde Flore de tweede ronde in het gemengd dubbel, het Amerkaanse koppel Iris Wang en Phillip Chew haalden nipt de overwinning binnen. Bij de discipline dames dubbel en als Europese bronzen medaille winnaars werden Ine Lancriet en Flore tegen de Japanse Saki Hayata en Akana Watanabe in de eerste ronde reeds uitgeschakeld.

Flore zal de eerste weken terug in België spelen tijdens de Vlaamse kampioenschappen bij de senioren en in de nationale competitie. In Maart stapt ze terug op het vliegtuig voor enkele internationale tornooien en het Europees kampioenschap -19 in Turkije.

 

2 opmerkingen:

Sportdienst Ronse zei

knappe prestatie en onbetaalbare ervaring opgedaan!
Bravo Flore!

De opper zei

Super Mix sle....