10 januari 2013

Mislukte start voor Heren 1

Januari... dat betekent dat de Liga-competitie weer van start gaat. Zowel Dames 1 als Heren 1 mochten zondagavond de competitie op gang trappen in Derde Liga. Vooral voor de herenploeg wordt het een moeilijk seizoen. Door het afhaken van kapitein Duch, Jeremy en Grego schiet er van de "oude" kampioenenploeg niet veel meer over. Met Arno als spil zal de komende seizoen(en) aan een nieuwe (jonge) ploeg moeten gebouwd worden. Voor deze eerste ontmoeting koos stand-in-kapitein Erwin voor enkele spelers die de voorbije weken op training getoond hadden dat ze in form waren : Arno, Seppe, (kleine) Mathieu en Glenn. Hijzelf trok mee als brokje "ervaring". Vanaf de volgende wedstrijd krijgt Arno de kapiteinsband en heeft hij de lastige taak om de eerste herenploeg van Wit-Wit in de Ligareeksen te houden. De start was in elk geval niet goed, want het seizoen werd ingezet met een nederleeg...

Pluimplukkers H3 - Wit-Wit H1 : 6 - 2
Door het feit dat Seppe nog steeds C1 is (klassementscommissie?) moest Erwin haast noodgedwongen een "defensieve" opstelling maken en mikken op een drawke. Iets waar de ploeg meteen voor zou tekenen toen ze de spelers van de Pluimplukkers zagen : allemaal jong aanstormend talent. Even leek er echter meer in te zitten, want het begon helemaal niet slecht voor Wit-Wit. Van op de bank zagen Erwin en de twee meegereisde supporters (dank je wel!) hoe Glenn en Mathieu als eerste dubbel verrassend de eerste set pakten en hoe ook Arno en Seppe heel vlot hun aanvangsset wonnen. Er werd al even gedroomd van een 0 - 2 start, maar zover kwam het jammer genoeg niet. Na een goeie wedstrijd verloren Glenn en Mathieu in drie sets, maar veel erger was dat ook Arno en Seppe zich lieten ringeloren in set twee en drie. Geen 1 - 1 zoals interim-kapitein Erwin gehoopt had, maar wel een 2 - 0 achterstand. Arno en Seppe wonnen daarna wel vlot de derde dubbel, maar het was de moeilijke opdracht van Glenn en Erwin om de bordjes gelijk te hangen. De eerste set werd wel nog gewonnen, maar in set twee en drie waren de jongens van de Pluimplukkers toch net iets sterker.

Het was duidelijk dat het met een 3 - 1 tussenstand moeilijk zou worden om nog een drawke te halen, maar niet onmogelijk. Bijna-kapitein Arno toonde hoe het moest en won in twee sets, al deed Ewout wel heel erg aardig en lang mee in elke set. Seppe had blijkbaar zijn dagje niet en verloor vrij zwaar de eerste set. Hoewel het er naar uitzag dat hij na een knappe tweede set weer in de wedstrijd zat, ging de beslissende derde set toch vlot naar zijn tegenstander. Alle hoop op een drawke was definitief weg toen ook Erwin door provinciaal kampioen Jurgen van het terrein geveegd werd. De weinige shuttles die hij toch raakte gingen ook nog eens buiten... De wedstrijd van Mathieu had geen belang meer, maar hij gaf wel nog eens alles tegen Livio. Ook hier zwaar verlies in de eerste set en een mooie come-back in de tweede set. Uiteindelijk werd echter ook deze enkel verloren in drie sets. Een verdiende overwinning dus (6 - 2) voor de Pluimplukkers die zowle enkel als dubbel toch net iets beter bleken.

Na de belegde broodjes (merci!) besloot de ploeg ondanks het "verbod" van ex-kapitein Duch toch nog even af te zakken naar de Overpoort. Tradities moeten gerespecteerd worden! Maar Duch heeft blijkbaar overal nog veel invloed, want alle zaken hielden hun deuren stijf dicht. Zelfs Alex Patatas deed snel zijn rolluiken dicht. Het bleef dan maar bij een mooie "stadswandeling" door de Overpoort en een snelle "passage" bij een nachtwinkel. Zoals gezegd : een mislukte start dus ;-)

1 opmerking:

De opper zei

Bij deze wil ik al mijn vrienden van de overpoort danken om mijn oproep op te volgen!!!!
verder kan ik alleen reageren met mijn steeds wederkerende woorden: blijven trainen!!!!