11 januari 2013

Perfecte (laaaaange) start voor Dames 1

Net zoals heren 1, mocht de eerste damesploeg zondag zijn eerste wedstrijd spelen. Er werd naar sporthal de Bourgoyen getrokken met kapitein Julie, Hélène , Sophie en Ilse. Lieselot en Ruth laten nog niet van zich horen in januari door de examens! Er werd gehoopt op een drawke, 4Ghent heeft nu eenmaal geen slechte speelsters, maar het werd meer!

4Ghent 1D – Wit-Wit 1D : 2 - 6
Julie en Hélène namen de eerste dubbel voor hun rekening. De eerste set was een opwarmertje en ging verloren, mede door de sterke verre opslagen van 4Ghent. Onze dames herpakten zich en Hélène serveerde enkel hoog en Julie kort, waardoor er vlot doorgetrokken kon worden naar een 3de set die onze dames naar zich konden toetrekken. Ondertussen hadden Sophie en Ilse de 4de dubbel gespeeld en verloren. De eerste set was een heuse thriller maar werd met 22-20 gewonnen door 4Ghent, de tweede set was te kort om over te spreken en Ilse was ontgoocheld: “We hadden die eerste set moeten winnen hé verdorie”. Stand van zaken: 1-1

Julie en Ilse speelden een rampzalige 3e dubbel, en werden na amper 15 min terug naar de bank gestuurd… Van een domper gesproken! Ondertussen waren Sophie en Hélène aan hun dubbel bezig… Een dubbel die, u leest het goed, EEN UUR zou duren! Een razend spannende 3-setter, met ellenlange rallies, verlengingen in set 1 (26-28) en 2 (23-21) en een zenuwslopende 3de set! Sophie mocht van links naar rechts lopen en dankzij goede tips van Hélène kon zij er op de nodige momenten tussen komen. De spanning op de supportersbank was aan beide kanten te snijden. De fysiek van de 4 dames werd behoorlijk op de proef gesteld! Om toch wat tijd te winnen, begon Julie dan maar aan haar enkel tegen Debbie. Ze had er vorig seizoen in de mix hard van verloren en keek er dus niet naar uit om aan haar enkel te spelen. La Mama zorgde voor de nodige motivatie en Julie kon haar revanche waarmaken en na diep te moeten gaan (verdikke die Debbie heeft poer) in de eerste set, speelde de vermoeidheid van de tegenspeelster in haar voordeel en kon ze de winst binnenhalen in 2 sets. Toen ze van het plein kwam, waren Sophie en Hélène nog altijd bezig! Winst zou voor onze dames een 2-3 voorsprong betekenen. Ons duo hield op het einde van de 3e set het hoofd koel en dwong de dames van 4Ghent in de fout, waardoor de voorsprong binnen was.

Tijd voor de overige enkels! Sophie en Ilse kwamen uit tegen een lager geklasseerde speelster en dus was winst nu binnen handbereik. Doordat de 3e dubbel zo lang had geduurd, werd er geprobeerd om de 3 enkels gelijktijdig te laten starten. Hélène en Sophie gingen gezwind van start en deden wat ze moesten doen: winnen in 2 sets. De buit was binnen!  Ilse mocht nog eventjes wachten want de dame van 4Ghent had zich duidelijk ‘gesmeten’ tijdens de uurdurende dubbel en moest nog eventjes bekomen. Ilse dacht daar haar voordeel uit te halen, maar dat was niet met de uithouding van haar tegenspeelster gerekend. Het werd een 3-setter waarbij ons Ilse moest vechten voor elk punt, gelukkig was in de 3de set haar tegenspeelster uitgeblust en kon Ilse zo het 6de punt binnenhalen.

Einduitslag 2 - 6 voor onze dames en eindtijd: 19h00 (gestart om 16h10…). Net op tijd om plaats te maken voor de andere dames (van dezelfde reeks) die ook mochten starten met de competitie. Een deugddoende douche was meer dan welkom. Redelijk afgemat ging de ploeg eentje drinken en meerdere eten om dan naar huis te vertrekken. Sophie werd gedropt aan haar nieuw appartement (bedankt voor de rondleiding) en de rest keerde rustig terug naar Ronse uitkijkend naar zijn bedje. Maandagavond/nacht stond er immers voor bepaalde speelsters nog een verklede ontmoeting op de planning ;-)

Een heel mooie start voor onze dames, die eigenlijk geen ambitie koesteren, maar in de reeks blijven zou toch het minimum moeten zijn. Nu zaterdag staat de ontmoeting met DZ99 (Deerlijk) op het menu. Volgens kapitein Julie de kansmaker op de kampioenentitel in 3de liga  en met een verzwakte ploeg (die dwaze examens en toernooien toch…) wordt het een heuse opdracht om toch iets te presteren!

1 opmerking:

De opper zei

onder lichte dwang: Proficiat Dames
kuskus