13 april 2007

WW1 stunt en lonkt naar titel !!!

Gisteren stond met het treffen tussen Wit-Wit 1 en Damme de belangrijkste wedstrijd van het seizoen op het programma.
De winnaar van dit duel kon zich immers opmaken voor de titel in derde Liga en de promotie naar tweede Liga! Wit-Wit 1 (foto) won verrassend met 5 - 3 en zou het nu in de drie resterende wedstrijden moeten kunnen afmaken...
Een verslag van een bloedstollend avondje badminton...

Stevig dubbelwerk...
Dat de belangen groot waren bleek al bij aanvang van de partij. Pogingen om nog snel ploegopstellingen te wijzigen werden door kapitein Heylie in de kiem gesmoord. Hijzelf had immers ook een tactisch plannetje uitgewerkt... Alles werd echter snel geregeld en er kon van start gegaan worden. Duch en Ben speelden tactisch de eerste dubbel. In een knappe wedstrijd speelden ze een erg stevige eerste set, maar in de tweede set moesten ze hun meerdere erkennen in het eerste koppel van Damme. Ondertussen waren Arno (foto) en Dje in de derde dubbel aan de slag : een wedstrijd waarbij wel op winst gerekend werd. Arno en Dje ontgoochelden niet. De eerste set werd vlot gewonnen maar in set twee konden ze het niet afmaken. De derde set ging wel weer naar Arno en Dje en het eerste punt werd binnen gehaald. Tussenstand 1 - 1. De volgende dubbels waren nu cruciaal. Heylie (foto) en Dje speelden de vierde dubbel. Zelden een koppel zo flitsend van start zien gaan! De eerste set werd binnen gehaald met 21 - 4!!! In de tweede set werd de druk (en de stress) echter wat groter... Toch werd de klus geklaard met 21 - 19. Ondertussen waren Ben en Arno bezig aan de tweede dubbel. Het werd een wedstrijd op het scherpst van de snee. De talrijk opgekomen supporteres en alle aanwezige spelers uit de zaal (foto) lieten van zich horen. Er werd voor elk punt geschreeuwd en geroepen! De eerste set ging naar Wit-Wit maar in de tweede set konden Arno en Ben een voorsprong niet verzilveren. Een derde set moest de beslissing brengen. De supporters schaarden zich nog meer achter de ploeg... En hoewel het in badminton niet de gewoonte is, werd er in een echte "Davis-cup-sfeer" gesupporterd. Het bleef echter allemaal binnen het aanvaardbare... De eerste twee matchpunten konden evenwel niet verzilverd worden... Het was Damme daarentegen dat het volgende matchpunt kreeg... Een pluim van Ben die meters out ging werd echter nog aangeraakt en de match kantelde weer. Arno en Ben maakten het tenslotte af met 24 - 22. Tussenstand : 3 - 1!!! Maar even goed had het 2 - 2 kunnen staan...

Arno en Ben maken het af !!!
Alle druk lag nu bij Damme die absoluut alle enkels moest winnen om de titel in eigen hand te houden. Dje (foto) mocht aan de slag tegen een A-speler en pakte na verlies in de eerste set zowaar de tweede! Ondanks het bij momenten knappe spel van Dje werd de logica toch gerespecteerd en ging de wedstrijd in drie sets verloren. Arno leek ondertussen vlot op winst af te stevenen in zijn enkel door winst in de eerste set. Zijn spel stokte echter en bij een te grote achterstand liet Arno de tweede set wat gaan. Ook hier moest een derde set de beslissing brengen. Hierin miste Arno een beetje zijn start maar hij zette dit knap recht met heel stevig badminton. Winst in set drie was het gevolg en het "drawke" was alvast binnen! Wit-Wit wou echter meer... En daar zorgde Ben voor! Hoewel hij in de heenmatch nog zwaar verloren had van zijn tegenstander wist hij nu de touwtjes in handen te houden. Ben (foto) speelde een tactisch knappe wedstrijd en liet zijn tegenstander nooit in de wedstrijd komen. Ben stoomde in twee sets door naar een heel mooie overwinning!!! Ook voor de ploeg was de winst hiermee binnen!!!
Duch mocht nog aan de slag in de vierde enkel. Vooraf leek dit een sleutelduel te worden maar dankzij de overwinning van Ben kon Duch nu zonder druk spelen. Jammer genoeg ging de eerste set verloren ondanks een 20 - 17 voorsprong. Ook in de tweede set moest Duch (foto) beetje bij beetje zijn tegenstander laten gaan (of zat hij met zijn hoofd al bij den "après"?... ) Het deed er echter niet zoveel meer toe... De winst was binnen en er kon alvast een (bescheiden) feestje gevierd worden!

Tot slot nog een dikke pluim voor Damme die zich in gans deze ontmoeting erg sportief heeft opgesteld. Tijdens geen enkel wedstrijd werd een pluim betwist en de spelers toonden zich, niettegenstaande de hevige supporters, erg kalm en sportief. Knap! Hopelijk kunnen onze spelers ooit in een omgekeerde situatie op eenzelfde manier het hoofd koel houden!

De wedstrijd en de einduitslag leverden al vast heel wat stof op om na te kaarten in den Extra-Time. En ook de eerste plannen voor een feestje werden gesmeed... Het is duidelijk : dit zou Wit-Wit 1 inderdaad niet meer uit handen mogen geven. Maar er blijft de harde wet in de sport dat elke wedstrijd eerst gespeeld moet worden...

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik kon jammer genoeg niet aanwezig zijn en heb dus (alweer :-)) iets gemist!!!! Proficiat aan alle vedetten en echte mannen die dit klaarspeelden!
3 dikke proficiatkussen, Els

Heylie zei

Ook als kapitein wil de ganse ploeg bedanken voor de mooie zege. Proficiat mannen.

Daarnaast bedank ik de vele supporters die ons samen naar die overwinning geschreeuwd hebben. Graag zien we jullie allemaal terug op donderdag 26 april ek. Dan wordt immers onze laatste thuiswedstrijd gespeeld.

Anoniem zei

Amaai, wat een clubsfeer....FANTASTISCH.