16 maart 2008

Topbadminton in Kortrijk

Binnen de VBL worden pogingen gedaan om de nationale titelstrijd in het badminton aantrekkelijker te maken voor spelers en supporters. Daarbij wordt dit jaar een formule uitgetest waarbij alle deelnemende ploegen telkens op één locatie verzamelen. De 8 beste ploegen van Belgie zijn hierbij in 2 poules ingedeeld. 4 ploegen strijden om de titel in de play-off's, 4 ploegen proberen de degradatie te ontlopen in de play-downs. Vandaag werd de eerste manche van deze nieuwe formule uitgetest in Kortrijk. Hierbij speelde elke ploeg twee ontmoetingen : één in de voormiddag en één in de namiddag.
In drie van dergelijke ontmoetingen wordt zo de titelstrijd beslist. (In een poule van vier heb je immers zes wedstrijden in een heen- en terugsysteem.)

Dit evenement was een geslaagde opzet. Er werden 4 ontmoetingen terzelfdertijd afgewerkt. Dit betekende dat er in een volle zaal telkens op 8 banen topbadminton te zien was. De beste spelers van Belgie waren aan de slag in achtereenvolgens dubbel, enkel en gemengd. Aangezien alle ploegen en hun supporters aanwezig waren betekende dit meer sfeer dan op een gewone competitieontmoeting. Ratels, toeters, luidruchtige supporters, spannende wedstrijden... Een geslaagd initiatief. Binnen een tweetal weekjes vindt in Mechelen de tweede manche plaats.

Geen opmerkingen: