06 maart 2010

Titel (bijna) voor Mix 3 !!!

Donderdagavond mocht Mix 3 als leider op bezoek bij de tweede in de stand Drive. Een beslissende wedstrijd dus. Wit-Wit Gemengd 3 haalde de overwinning (en de titel) binnen al liep dat helemaal niet van een leien dakje... Het had trouwens heel wat voeten in de aarde voor Wit-Wit een ploegske samen had voor deze belangrijke wedstrijd. Julie en Ilse stonden al langer vast, maar naar heren werd het een lastige zoektocht. De vaste spelers waren immers allemaal onbeschikbaar of gekwetst. Uiteindelijk trokken (met veel plezeier) Venterke en Jochim mee naar Dendermonde. Op de blog van Drive stond als voorbeschouwing op deze wedstrijd te lezen : "In de heenronde won Wit Wit 3G met 5 - 3. Wit Wit 3G overklaste Drive 5G toen in de enkelwedstrijden." En dat was exact hetgeen ook deze maal gebeurde, al was het woord "overklassen" niet helemaal juist...

Drive G5 - Wit-Wit G3 : 3 - 5
Toch wel wat verrassingen in de dubbels. Venterke en Jochim verloren in twee sets en Julie en Ilse hadden drie zware sets nodig om te kunnen winnen. Tijd voor de enkels. Ook deze keer maakte Wit-Wit hierin het verschil, maar niet zonder moeite. Venterke was de enige die z'n wedstrijd wist te winnen in twee sets. De andere hadden telkens 3 sets nodig. Bij Jochim en Julie was dat nog tegen een eigen klassement, maar Ilse kwam goed weg tegen een straffe D. Hiermee stond het wel 1 - 5 en was de overwinning binnen. In de mixen speelde Wit-Wit niet echt bevrijd, integendeel. Noch Venterke met Ilse, noch Jochim met Julie konden hun wedstrijd winnen. Hiermee stonden de nipte 3 - 5 cijfers op het bord.

Door deze (nipte) overwinning blijft Mix 3 ongeslagen en haalt het 16 op 16. De ploeg telt nu, met één wedstrijd minder, al 5 punten voorsprong op Drive. Hiermee is de titel dan ook zo goed als binnen. Met een jaartje vertraging (vorig jaar werd de titel ongelukkig uit handen gegeven) lijkt het dan toch te lukken. En met deze samenstelling mag de ploeg volgend jaar in derde zelfs met bescheiden ambities starten..

Geen opmerkingen: