15 maart 2010

Tornooi Wetteren : dames on top !!!

Het tornooi van Wetteren was een ideale gelegenheid om nog eens met een (kleine) delegatie op tornooi te trekken. Erwin, Fred, Glenn, Delphine, Sophie en Julie tekenden present. Op zaterdag werden de dubbels gespeeld, op zondag de finales enkel en de mix. Ondanks enkele knappe prestaties van de heren, waren het vooral de dames die van zich lieten spreken.

De dubbels...
Fred en Glenn lijken meer en meer op elkaar ingespeeld te raken en bereikten de halve finale van de Heren Dubbel C1. Daarin kwamen ze in drie sets te kort. Erwin speelde met Patrick Sey (The Flying Shuttles) wel enkele spannende wedstrijden maar kon niet winnen. Dan deden de dames het beter. Sophie en Delphine speelden knap badminton en wonnen alle wedstrijden in hun poule (in drie sets!). Julie deed hetzelfde met haar partner Petra Mussche (Shuttle Stars) en won alle haar wedstrijden (met iets minder attractief badminton). In de finale stonden beide duo's dan ook tegenover elkaar. Bij Sophie en Delphine begon de vermoeidheid te wegen en Julie en Petra behaalden hun tweede tornooioverwinning op rij!

De enkels...
Glenn speelde een knap tornooi in de C2 en bereikte de halve finale. Na een knappe wedstrijd verloor hij echter (tegen de latere winnaar). Fred geraakte in de C1 tot de kwartfinale.
Erwin speelde - vooral volgens zichzelf ;-) - de "wedstrijd van z'n leven" tegen het eerste reekshoofd in de B2. Na de eerste set wist hij het zeker : "die gast wint hier dat tornooi". Na een razend spannende derde set verloor hij de wedstrijd en... won zijn tegenstander inderdaad het tornooi...

Julie wint enkel en dubbel en wordt B2!
Veel minder "blabla" en veel meer "boemboem" was er bij de dames in de C1. Delphine kwam nipt te kort in de derde set van de eerste ronde, maar Sophie en Julie rolden de tegenstandsters één voor één op. Dit resulteerde in een razend spannende finale op zondag tussen twee Wit-Wit-ers. Julie (foto) won nipt de eerste set en leek de tweede te verliezen. In extremis kwam ze echter langszij en won ze de wedstrijd! (Jammer voor Sophie.) Door deze winst en de twee tornooioverwinningen in dubbel wordt Julie (normaal) binnenkort B2! En dat amper 3 maanden nadat ze C1 werd! Van een prestatie gesproken! (Zou de transfer naar Wit-Wit daar toch niet voor iets tussen zitten... ?)

Dit betekent ook dat er de komende weken weer wat "bakske" zullen opduiken... Julie (nu) en Julien en Erwin (aan het eind van het seizoen) hebben er normaal één aan hun been ;-) En wie weet volgen er nog...

Mix...
In de mix-wedstrijden speelde de vermoeidheid duidelijke een rol. Julie en Fred misten zo op een haar na de winst in hun poule (en de finale) hoewel die er zeker in zat. Ook Sophie sneuvelde (half geblesseerd) in de halve finale samen met Jan Guns (Oudegem). Delphine en Erwin trokken zich behoorlijk uit de slag in de Mix B2 en wonnen 2 van hun 4 wedstrijden.

9 opmerkingen:

Victory zei

@ Julie en Sophie : dikke proficiat met de knappe prestaties!
@ Julie : veel te goe ben ik, veel te goe...

Julie zei

Mercietjes ;-)

Joris zei

Klasse, naast ne groten mond heeft ze nu ook een mooi klassement...
Das ne eentje met een echt Wit-Wit statuut...
Proficiat !!!!!

De Opper zei

Proficiat aan de dames en vooral aan Julie voor deze mooie prestatie.

@julie: tis wel duur bij Wit Wit he
@Joris: ik denk dat er een gans mattetaatje in een keer in kan!!!
@Erwin:jij dacht voor Julie aan Mix 3 of 2 ik vrees dat je ze aan mij kwijt zal spelen bij Mix 1!!!!

djeeeeeeeeeeeeeeeee zei

Congratulations ladies... !

Binnenkort zullen jullie eindelijk eens met mij mogen mixen :-)

Greeetzzz

Djé

Victory zei

@ iedereen die ineens met Julie wil mixen : ge moet maar naar Mix 2 komen!!! Wat is dat nu verdorie?! Ik wil wel eerst een jaartje de vruchten plukken van mijn doorgedreven inspanningen ;-) ;-)

De Opper zei

wat bedoel je met doorgedreven? Als je er van uitgaat dat de bommels niet mee tellen natuurlijk!
:):)

Victory zei

@ Duch : De bommels beschouw ik als het "bijbrengen van de nodige culturele bagage en levenswijsheid". Aan jou om het luikje "Fiertel" uit te leggen ;-) Wat de doorgedreven trainingen betreft komt het kort hierop neer : "volgen! naast! volgen! volgen! naast! geen hoge ballen! volgen! volgen! plat spelen! x 1000"

Julie zei

Ik vermoed dat ik niet te kiezen heb bij welke ploeg ik wil spelen? :)


Maar als twee mix-ploegen vechten voor een been, loopt de derde er mee heen ;)