26 april 2010

Geen frieten... wel broodje bakpoa...

Een ander niveau...
Als voorbereiding op de voorlaatste competitiewedstrijd in de mix trokken Julie en Erwin (heel vroeg) naar Beveren voor een (mix)tornooitje. In een poule van 6 (!) hadden ze meer dan genoeg gelegenheid om zich op elkaar in te spelen voor 's avonds. Het werd een gezellige dag met een "virtuele shopping" in het centrum van Beveren, het genieten van een prachtig sportcomplex en enkele minder bekende sporten, verbaasd staan kijken en luisteren naar het "betere" jeugdcoach-werk en het noteren van enkele hilarische quote's. De wedstrijden zelf? De eerste drie wedstrijden werden gewonnen. In de beslissende vierde werd na een vreemde wedstrijd verloren in drie sets. Weg kans op een finale. De laatste wedstrijd "was helaas van een ander niveau", dus daar zwijgen we over ;-) Julie en Erwin (vanuit een Lokers parkje) en Duch en Sophie (vanuit Ronse) ontmoetten elkaar tenslotte 's avonds in de sporthal van Lokeren. Klaar voor een stevig avondje badminton... dachten ze... Het werd echter een nederlaag waar weinig op af te dingen viel.

Lokerse G3 - Wit-Wit G2 : 6 - 2
In de dubbels mocht Wit-Wit meteen z'n meerdere erkennen in de stevige ploeg van Lokerse. Julie en Sophie werden vrij snel van het terrein geveegd. Erwin en Duch (maandag nochtans niet slecht) wonnen met meer geluk dan kunde wel nog set één maar kwamen er in set twee en vooral set drie niet meer echt aan te pas. Daarvoor was de service van Duch en het niveau van Erwin te zwak. Beide duo's kregen dus een broodje bakpoa om de oren... Maar het gedacht aan frietjes (zie verder) hield hen overeind. De dames maakten hun zwakke start dan ook meer dan goed. Julie won na een knappe wedstrijd van een B2 en ook Sophie trok de lijn van de voorbije weken door. Ook zij won van een B2 en pakte hiermee haar 8e en 9e punt als C1... Hopelijk redt ze het nog... De mannen konden in de enkels de bakens echter niet verzetten. Die van Lokerse hadden er voooraf nochtans geen goed oog in. Een drietal weken geleden speelden Duch en Erwin (met Heren 1) immers nog twee sterke enkels op Lokerse grond. Deze maal zat het er echter niet in. Duch kreeg geen gat in de ijzersterke defensie van z'n tegenstander en Erwin liep eigenlijk constant achter de feiten aan. "Mijn piek is over" was de enige conclusie die hij daar hijgend uit kon trekken ;-) Daarmee stond het 4 - 2. Een drawke afdwingen in de mix-wedstrijden zat er niet in. Duch en Sophie deden hard hun best maar konden tegen het geroutineerde duo van Lokerse niet verdoezelen dat dit hun eerste wedstrijd samen was. Julie was na "de slagen en verwondingen" op het tornooi toch nog bereid om met Erwin te spelen, maar beide konden geen vruchten plukken van hun "voorbereiding". Ze gingen tweemaal goed mee tot 17 - 17 maar dan betekenden enkele foutjes telkens het einde van de set.
Daarmee stond de 6 - 2 eindstand op het bord. Het waren zowaar de dames die de eer gered hadden! "The times they are a-changing" zong ooit iemand.... Met dit verlies werden de waardeverhoudingen uit de competitie gerespecteerd en maakt Lokerse nog een grote kans om mee met Genste naar liga te promoveren. Veel succes daar!
Aangezien het voor de ploeg van Lokerse de laatste wedstrijd was, had iedereen van Wit-Wit al z'n zinnen gezet op een portie friet of ander lekkers... Naar het schijnt een traditie bij Lokerse waar Erwin (vorige week) en Sophie (de week daarvoor) al hadden kunnen genieten. Het bordje kaas achteraf werd zeker gesmaakt maar was niet genoeg om de zin naar frietjes te stillen. Na enkele "pintjes" en een zwaar "chipsfeestje" van Geraardsbergen (die daar toevallig ook z'n titel vierde) werd de nodige "vettigheid" dan toch nog in Gent gevonden... Hoog tijd dat Alex Patatas met een klantenkaart voor Wit-Wit op de proppen komt!

Geen opmerkingen: