27 april 2010

Net geen (kleine) stunt tegen kampioen

Met de ontmoeting tussen Wit-Wit H1 en Pluimplukkers H2 stond de laatste thuiswedstrijd (van dit seizoen) van alle competitieploegen van Wit-Wit op het programma. De Pluimplukkers zijn al enkele weken de ongeslagen kampioen in tweede Liga en voor Wit-Wit ging de wedstrijd alleen om de eer (tweede of derde worden). Dat was een beetje te zien aan de opstelling : bijvoorbeeld geen Arno en Dje in enkel. Toch werd het een bijzonder boeiende ontmoeting die eindigde op een logische, maar te zware nederlaag...

Wit-Wit H1 - Pluimplukkers H2
Wit-Wit begon erg goed aan de ontmoeting, maar het tikkeltje geluk ontbrak. Arno en Dje gingen verschroeiend van start in hun dubbel en wonnen set één. In de tweede set hadden ze zelfs een matchpunt dat ze echter niet konden verzilveren. Uiteindelijk ging de match toch nog verloren. Een omgekeerd scenario bij Erwin en Ben. In de eerste set was het nog zoeken naar hun beste niveau, maar in de tweede set stonden ze er (weer). Dat resulteerde in een razend spannende derde set die echter met 20 - 22 verloren ging. Een netbal op 20 - 20 besloot na lang aarzelen langs de kant van Wit-Wit te vallen en dat was de doodsteek... In de volgende dubbel mocht Duch voor het eerst dit seizoen (ook) eens met Arno spelen ;-) In de eerste set was het wat zoeken, maar in set twee moesten ze pas in verlengingen de duimen leggen. Djé had voor de laatste dubbel zijn plekje afgestaan aan Mathieu die daarmee (samen met Erwin) voor het eerst mocht proeven van het dubbelniveau in Liga. In de eerste set lag dat niveau van de tegenstander net iets te hoog. Maar toen zij hun niveau lieten zakken en Erwin en Mathieu beter op elkaar ingespeeld raakten dwongen ze zowaar een derde set af! De Pluimplukkers leken in de derde set hun niveau weer wat op te krikken, maar dat lukt niet helemaal. (Al zal het feit dat het voor hen niet echt van "moeten" was, daar voor veel tussen gezeten hebben.) Het deed echter niets af aan de prestatie van Erwin en Mathieu die bleven knokken en een achterstand wisten om te zetten naar 21-19 winst! De eer was alvast gered! Tussenstand 1 - 3 na de dubbels, daar waar het eigenlijk even goed 2 - 2 of zelfs 3 - 1 had kunnen zijn.
Om het wat vooruit te laten gaan (er stond nog een spaghetti-avond op het programma) werden de vier enkels tegelijk gespeeld. Daarin toonden de Pluimplukkers zich de verdiende kampioen. Zowel Duch, Mathieu en Ben speelden een erg verdienstelijke wedstrijd maar moesten ervaren dat de mannen van Gent net iets beter waren.
De show werd echter gestolen door Thibaut (foto). Ja, u leest het goed... Op uitnodiging van "Den ieste ploeg" maakte de "vaste basisspeler" van Wit-Wit H1 immers nog eens z'n rentree... En het bleek dat hij het nog steeds kan! Thibaut speelde verrassend goed mee en slaagde er zelfs in enkele fantastische showpunten te maken. Het ging zelfs zo goed dat hij de tweede set won! In de derde set was het beste er van af, maar daar maalde niemand om! Iedereen had zich geweldig geamuseerd!
Uiteindelijk stonden de (te zware) 1 - 7 cijfers op het bord. Met deze winst promoveren de Pluimplukkers (met 20 op 20!) meer dan verdiend naar eerste Liga! Wit-Wit eindigt gedeeld tweede met Lokerse maar moet die plek wegens een slechter matchsaldo aan Lokerse laten. Derde dus : de doelstelling voor dit seizoen (behoud) werd dan ook gehaald... al heeft het er een periode spannend uit gezien ;-) Gelukkig haalde de ploeg op het juiste moment weer het nodige niveau! Volgend jaar dus weer een spannend seizoen in een leuke reeks!

Spaghetti sluit seizoen af....
De laatste thuiswedstrijd van het seizoen werd afgesloten met een geslaagde spaghetti-avond waarop alle competitiespelers uitgenodigd waren. Een bedankje van de club aan alle spelers die zich de voorbije maanden inzetten in één van de vele ploegen van Wit-Wit. De titels van Mix 3 en Dames 2 en het behoud van Heren 1 waren daarbij de kers op de taart. Bijna iedereen tekende present en het werd een gezellige bedoening waarbij de dames zich van hun vrijgevigste kant lieten zien en "den derde tem" probleemloos gewonnen werd... Absoluut een activiteit om volgend jaar te herhalen...

3 opmerkingen:

De Opper zei

bedankt aan het bestuur voor de leuke spaghetti-avond en aan de dames nog eens sante voor het betalen van al den drank gisteren avond!!!

Jochim zei

Ze mogen nog kampioen spelen ^^
Sjiek !

djeee zei

verdomme, ben er dan eens niet en ze betalen nu toch allemaal den drank zekers onze wijvekes!!!
Ach ja, volgend jaar moeten jullie niet wachten tot het einde van het seizoen om enen te betalen é, ik aanvaard altijd een drankje, gelijk welk moment hihi.
Proficiat aan iedereen!!!

djééé