20 september 2010

Mix 2 start (ook) met drawke.

Mix 2 mocht voor z'n eerste wedstrijd van seizoen naar Beveren, de ploeg van "ouwe getrouwe Jo Van De Perre". Meteen ook de verste verplaatsing van het seizoen. Meestal gaat aan deze wedstrijd de volgende conversatie tussen ploegkapitein en speler vooraf :

Kapitein : Speel je mee met mix 2?
Speler : Wanneer is 't?
Kapitein : Zondag.
Speler : Ne zondag? Pfff... En wanneer?
Kapitein : Om 19 uur.
Speler : Ne zondagavond? Pfff... En waar?
Kapitein : Tegen Beveren.
Speler : Beveren? Pfff... zo ver!!
Kapitein : Da's daar dat ze nadien bitterballen en loempia's geven.
Speler : Ik ga mee!

Uiteindelijk bestond de ploeg uit kapitein Erwin, Duch, Lieselot en Julie. Net als de eerste mix-ploeg startte de tweede ploeg met een drawke. En ook hier heerste het gevoel dat er eigenlijk meer had kunnen/moeten inzitten...

Beveren G1 - Wit-Wit G2 : 4 - 4
Op weg naar Beveren verkondigde Duch nog luid dat de sporthal in Haasdonk één van zijn lievelingszaaltjes is. Eenmaal in de zaal was daar echter weinig van te merken. In de herendubbel met Erwin worstelden beide met de pluim en de lijnen van het terrein. Behalve smashen leek er weinig anders te lukken. Bovendien was de tegenstander niet van geluk gespaard. Voor de kenners : het leek alsof er met plastiek gespeeld werd ;-) De dames wonnen gelukkig wel heel erg nipt hun dubbel. In zijn enkel was Duch over-gemotiveerd... Hij wou zijn tegenstander zodanig opeten dat hij zich verslikte. Erwin kon tegen Jo de bordjes wel gelijk hangen.
Ook de dames enkel brachten geen afscheiding. Lieselot (foto) won in twee sets en Julie verloor. Tussenstand 3 - 3. De mixen dan maar... Daarin straalde de rust van Lieselot een beetje af op Duch en beide wonnen relatief vlot hun mix. Julie en Erwin konden nog de overwinning binnen halen maar slaagden daar niet in. Ze waren erg dicht bij een derde set, maar toen haalde Jo (tot frustratie van Julie) nog eens zijn opslag-trucendoos boven en de wedstrijd ging naar Beveren.
Het resultaat was een billijk gelijk spel (waarbij Wit-Wit nog 1 puntje meer scoorde). Een resultaat die, na het verlies in de herendubbel en de enkel van Duch, eigenlijk een beetje mager aanvoelde... Maar gelukkig was er nog "den derden tem"!

Over verdwenen bitterballen en lege frietkoten...
Ontgoocheling toen bleek dat het cafetariaatje in de sporthal niet meer "operationeel" was. Dit betekende geen bitterballen en loempia's! De vriendelijke thuisploeg nodigde wel nog uit voor een gezellige drink in het centrum van Haasdonk, maar het kaasbordje kon het gemis aan loempia's en bitterballen toch niet helemaal verdoezelen! ;-) Het was de spelers bij het binnenrijden van Haasdonk echter niet ontgaan dat op een boogscheut van de taverne er twee frietkoten (recht tegenover elkaar!) waren. Toen de derde tem dus netjes gewonnen was (en Lieselot nog een pint over haar kreeg) werd besloten om nog een frietje te eten. Verbazing alom toen ze in het eerste frietkot verwelkomd werden met de melding dat alle frieten op waren en er nog alleen vlees te krijgen was. Gauw naar de overkant dus waar er nog een klein hoopje lag te blinken. Toen Wit-Wit (vergezeld van Jo) zijn bestelling hadden geplaatst was daarmee meteen de ganse frietvooraad van Haasdonk verdwenen. Wit-Wit slaagt er dus niet alleen in cafetaria's maar ook frietkoten te sluiten... ;-)

Geen opmerkingen: