01 februari 2011

Mix 2 zet titelambities kracht bij...

Na de schitterende heenronde (met af en toe het geluk aan hun kant) koestert Mix 2 sedert nieuwjaar titelambities in eerste provinciale. Na een mooie overwinning tegen Oudegem G2 kregen die ambities echter een deuk met de nederlaag tegen de Mintons. Mix 2 was het dus aan z'n stand verplicht om op bezoek bij de symphatieke mannen en vrouwen van Oudegem G3 punten te halen als het wou aanspraak maken op de titel. Julie was netjes op tijd in de zaal, maar hoewel ruimschoots op tijd vertrokken, slaagden kapitein Erwin, Sophie en Mathieu er toch in 10 minuten te laat te komen. Een kraan die dwars over de weg geparkeerd stond was de oorzaak... Hierdoor had Erwin onderweg tijd genoeg om over zijn opstelling na te denken. Te veel tijd, zo bleek. Hij had immers geredeneerd dat bij de tegenstanders Lens tweede enkel zou spelen en Nele niet zou enkelen. Bleek echter dat Lens gedacht had, dat Erwin dat wel zou denken... Enfin, allemaal te ingewikkeld om uit te leggen en een lesje voor kapitein Erwin dat hij in het vervolg niet de slimste moet proberen te zijn ;-) De wedstrijden zelf dan...

Oudegem G3 - Wit-Wit G2 : 1 - 7
Het was duidelijk dat de dubbels een cruciale rol zouden spelen in deze ontmoeting. Een beetje verrassend wonnen Julie en Sophie de dames dubbel (meestal niet het sterkste punt van deze ploeg). Mathieu en Erwin hadden het ondertussen moeilijker. Vooral Mathieu zat niet echt in de wedstrijd en maakte veel directe fouten. De eerste set ging dan ook verloren. In de tweede set knokten ze zich (mede dankzij een hogere foutenlast aan de overkant van het net) terug in de match. Een spannende derde set zou de beslissing brengen. Daarin ging het gelijk op tot aan het einde. De spanning was ook af te leiden uit een tweetal discussies over pluimen die al dan niet op de lijn waren (in een voor de rest heel sportieve ontmoeting). Uiteindelijk ging de set en de wedstrijd met 21-23 naar Ronse. Een diepe zucht bij de kapitein en Ronse 0 - 2 voor.
Julie was ondertussen al een tijdje begonnen aan haar enkel tegen Nele (B1). Ze verloor snel de eerste set maar toonde dat ze momenteel "goe bezig is" door overtuigend de tweede en derde set te winnen. Ook Erwin leek zijn enkelwedstrijd tegen Roel (B2) naar zijn hand te zetten. Hij gaf in de eerste set echter een 16 - 19 voorsprong uit handen. In de tweede set stond hij meteen twee puntjes achter en die kloof bleef tot het einde. (24-22, 21-19). De kapitein meteen twee puntjes armer... Ook Mathieu had het tegen Jan (C1) niet onder de markt. Deze knokte zich in zijn gekende stijl (alles wat beweegt hard naar beneden) mooi in de wedstrijd maar moest toch met 20 - 22 de duimen leggen tegen Mathieu. De tweede set was het beste er wat van af bij Jan en Mathieu bracht Wit-Wit 1 - 4 voor. Ondertussen was Sophie in haar enkelwedstrijd met een boos gezicht het veld afgestapt na de eerste set. Bleek dat ze wel gewonnen had, maar niet tevreden was over haar spelniveau... Tja, een veeleisend ploegske Mix 2 ;-) Na de tweede set was er echter wel een brede glimlach op haar gezicht te bespeuren. Ze won de wedstrijd en bracht zo meteen Ronse 1 - 5 voor. De overwinning was binnen!
Hierdoor konden de mixwedstrijden zonder stress gespeeld worden. De kapitein gaf de opdracht mee om er dan ook van "te genieten". Vooral in de eerste sets lukte dit. Mathieu had duidelijk zijn smash terug gevonden en samen met Sophie won hij de eerste set. Ook Erwin en Julie hadden weinig moeite in de eerste set van hun wedstrijd. Een heel ander verhaal echter in de volgende sets. (Concentratieverlies? Overmoed? De ander gewoon beter?). Feit was dat Mathieu en Sophie een ruime voorsprong nog uit handen gaven en Erwin en Julie gewoon van het veld geveegd werden door de aanvalsslagen van Jan (zeker op z'n backhand). Beide koppels herpakten zich echter in set drie en wonnen beide hun wedstrijd. Al was het bij Erwin en Julie wel heel erg spannend (22 - 24) en mochten ze blij zijn dat Jan z'n laatste twee smashes in het net knalde.
Hiermee stonden de 1 - 7 eindcijfers op het blad. Een deugddoende overwinning met - we geven het toe - wel overdreven cijfers. Zeker als je weet dat Oudegem slechts 13 puntjes minder scoorde overheen alle wedstrijden... In elk geval doet Mix 2 een goede zaak in de strijd om de titel. Met nog drie wedstrijden voor de boeg en drie punten voorsprong op de eerste achtervolger heeft de ploeg alles in eigen handen... Met dit goed gevoel werd nog eentje (nee twee ;-) gedronken - hoewel sommigen liever op tornooi pintjes drinken dan met de ploeg ;-) ;-) - waarna de terugtocht aangevat werd. De dames moesten immers op tijd in hun bedje want vandaag wacht hen alweer een verplaatsing naar Beveren.

6 opmerkingen:

Julieken zei

Je hebt het toch niet op mij hoop ik? ;-)

Erwin zei

Absoluut niet! ;-)

Lens zei

even ter rechtzetting: het scheelde wel degelijk 40 punten :) het was duidelijk gisteren duidelijk m'n dagje niet ;)

Lens² zei

en nederlands lukt ook al niet... sjongejonge

Erwin zei

@ Lens : Het zal wel degelijk minder geweest zijn hoor, want de setstanden van set 1 en 2 in GD 2 zijn omgewisseld. Die 21 - 9 pandoering was wel degelijk voor Julie en mij. En dat scheelt toch wat in puntjes ;-)