08 maart 2011

Heren 2 betaalt bibbergeld

Volwassen mannen die in de zaal heen en weer lopen en met hun armen zwaaien... Dat kunnen alleen Pluimplukkers zijn ;-) Na Celien even op dit fenomeen gewezen te hebben was Heren 2 klaar om de ploeg uit Gent te bekampen. In de allereerste wedstrijd van het seizoen verloor Heren 2 nog op het veld van de Pluimplukkers. Het was hun eerste en voorlopig laatste nederlaag. Tijd dus om revanche te nemen. Het werd echter een lastige klus die gelukkig tot een goed einde gebracht werd. De weg naar de titel ligt nu open...

Wit-Wit H2 - Pluimplukkers H5 : 6 - 2
Voor deze ontmoeting kon kapitein Erwin beroep doen op z'n vast ploegske : Mathieu, Dimi, Moerie en himself. Maar er was meer. Nu na zijn knieoperatie ook Heylie weer op een badmintonterrein te bespeuren valt, kon ook hij zijn plaats in de ploeg weer innemen. In zijn eerste dubbel mocht hij samen met Moerie aan de slag. Beiden waren duidelijk nog niet op elkaar ingespeeld en verloren de eerste set. Na wat onderlinge coaching en aanpassing van taktiek werd de volgende set vlot gewonnen. Het resultaat is dan meestal een spannende derde en dat was hier niet anders. Het niveau was niet altijd hoogstaand, maar gelukkig was het Wit-Wit dat het hoofd koel hield en met 21 - 19 won. Ondertussen waren Mathieu en Erwin (op z'n zachtst gezegd) ook niet te best bezig. Beide hebben al een lang en slopend seizoen achter de rug en dat laat zich (vooral in dubbel) voelen. Ze halen niet meer het niveau van enkele weken terug en moeten echt "vechten" om de matchen binnen te halen. Dat was ook nu het geval. De eerste set was gewoon niet goed. Mathieu en Erwin beten zich de tanden stuk op de verdediging van de tegenstander, twijfelden aan hun eigen spel en toonden te weinig durf. Langs "de goeie kant" was er even beterschap en ze dwongen een derde set af. Die ging redelijk gelijk op tot Erwin bij 15 - 17 voor een misser van formaat tekende. De wedstrijd leek verloren, maar op één of andere manier gaven de Pluimplukkers deze wedstrijd toch nog weg. (Onverdiende) winst voor Wit-Wit en een 2 - 0 voorsprong. Dit tot grote opluchting van de ploeg. Het had er evengoed helemaal anders kunnen uitzien.
Twee dagen geleden hadden Heylie en Erwin met "den ieste ploeg" nog een goeie dubbel gespeeld en dat liet zich voelen. Ze wonnen vlot hun volgende wedstrijd. Mathieu en Dimi beten ondertussen stevig van zich af in de laatste dubbel maar zagen de eerste set nipt verloren gaan met 25 - 27. In de tweede set konden ze nooit op voorsprong komen en ging de wedstrijd verloren. Met een 3 - 1 tussenstand mocht Wit-Wit na de dubbels meer dan tevreden zijn.
Zeker nadat Heylie als laatste man vlot zijn enkelwedstrijd won, was voor de anderen al heel wat druk van de ketel. Mathieu had in de heenronde nog zwaar "op zijn doze gekregen" van zijn tegenstander en was uit op revanche. Hij ging goed van start maar liet zijn tegenstander in de eerste set nog gevaarlijk dichtbij komen. In de tweede set was het nog spannender maar na 22 - 20 had hij zijn revanche beet. Hiermee was meteen ook de overwinning voor Heren 2 een feit. Dimi had ondertussen vlot zijn eerste set gewonnen, maar zoals de traditie het wil de laatste weken, is het in de tweede set heel wat spannender. Ook hier waren verlengingen nodig om de set binnen te halen. Als laatste mocht Erwin aan de slag tegen "ik-heb-al-19-punten-maar-ben-nog-steeds-B2" - Ewout. Het werd een clash van twee dezelfde speelstijlen... Erwin ging goed van start maar moest dan Ewout laten terugkeren. Die ging er op en er over en won set één. Set twee was iets spannender en draaide ook hier uit op verlengingen. Na 22 - 24 verlies moest Erwin dan toch zijn meerdere erkennen in "ik-heb-nu-al-21-punten-op-naar-de-30" - Ewout.
Daarmee stonden de 6 - 2 eindcijfers vast en moch Heren 2 zich best gelukkig prijzen. Wat had het immers gegeven als niet met een 3 - 1 voorsprong, maar een 2 - 2 of zelfs 1 - 3 tussenstand met de enkels gestart was? In elk geval doet Heren 2 een gouden zaak en komt de titel nu echt binnen handbereik... Bij de broodjes nadien had Dimi voor variatie gezorgd en leerden we wie welke kaas graag lust (al moest je er snel bij zijn ;-). Voorts bleek ook dat er mosterd in mosterd zit en dat die nog pittig was ook! De ploeg heeft nu twee weekjes rust om dan de nodige puntjes te proberen veroveren...