21 oktober 2011

Mix 2 van het veld geveegd...

De gemengde ploegen in Liga zitten al halfweg de competitie en voor Mix 2 stond gisteren de eerste terugwedstrijd op het programma. Jeremie, Mathieu, Erwin, Julie en Hélène namen het op tegen Zuid-West. Vorige keer werd nog 3 - 5 verloren tegen deze ploeg. Maar na de knappe prestatie van zondag tegen leider Oostrozebeke hoopte Erwin stiekem om een puntje thuis te kunnen houden. Draaide dat echter even anders uit...

Wit-Wit G2 - Zuid-West G1 : 1 - 7
Door een hopeloos te late babysit ten huize Huyghe kwam de kapitein pas om 20u20 de zaal binnen gestoven. Gelukkig waren de tegenstanders begripvol en met een klein half uurtje vertraging kon de wedstrijd aangevangen worden. Maar nog een geluk dat deze vertraging er was, anders had Mix 2 al om 21u30 in de cafetaria gezeten...
Was het de nervositeit van de (te late) kapitein die oversloeg op de anderen? In elk geval waren de dubbels een maat voor niets. Jeremie en Erwin kwamen snel 2 - 12 achter en ondanks een sterke remonte was de eerste set al verloren. De tweede set leek beterschap te geven maar een mooie voorsprong werd toch uit handen gegeven. Ook bij Julie en Hélène "klikte" het niet en zij stonden nog veel sneller alweer langs de baan. In de enkelwedstrijden kon Wit-Wit het tij niet keren. Integendeel. Bij Jeremie groeide de frustratie wat hem op het einde van de wedstrijd een racketje kostte. Ook Julie verloor vrij kansloos tegen een (sterke) B2. Enkel Hélène en Mathieu toonden wat ze waard waren. Hélène won met gecontreerd badminton haar wedstrijd, maar Mathieu moest jammer genoeg met 21 - 23 in de derde set de wedstrijd aan z'n tegenstander laten. Jammer!
Hiermee stond het al 1 - 5 en was de wedstrijd verloren. De mixen waren enkel voor de eer. Al viel er bij Julie en Erwin weinig eer te rapen. Erwin zat niet in de match en Julie leek met haar hoofd ergens (bij iemand?) anders te zitten. Wat zij samen op de mat legden was behoorlijk dramatisch en de tegenstanders - met een Westvlaamse Jo Van de Perre in de rangen - wonnen dan ook met de vingers in de neus. Bij Hélène en Mathieu leek het dezelfde weg op te gaan na zwaar verlies in de eerste set, maar beide herpakten zich mooi. Ze maakten er een spannende driesetter van die pas met het kleinste verschil verloren werd. Zo was het 21u45 geworden en stonden de 1 - 7 cijfers al op het bord.
Conclusie : Mix 2 was vandaag te zwak, al was dat niet te wijten aan Hélène en Mathieu die als enigen voor het nodige weerwerk zorgden. Het voordeel van deze snelle afgang was dat de broodjes al aangesneden konden worden om 22 uur en Erwin nog even mee kon aanschuiven aan tafel voor hij z'n babysit onder haar voeten ging geven ;-)

Geen opmerkingen: