22 februari 2012

Dames 1 speelt “De Panne” niet van het dak!

Zondag mocht Dames 1 aantreden tegen de eerste uit hun reeks: De Westhoek. Lieselot, Sophie, Ilse en kapitein Julie vertrokken gezwind naar het "zeitje"… Julie voorspelde al niet veel goeds gezien de uitslagen van deze Westfluutse dames. (Ze wonnen immers met 7-1! van Oostrozebeke). De boodschap was dan ook : elke set die gewonnen kan worden is mooi meegenomen, maar een draw of winst zal niet haalbaar zijn. En zo geschiedde…

Westhoek D1 - Wit-Wit D1 : 8 - 0
Bij geen enkele dubbel kon er aanspraak gemaakt worden op winst. Enkel Sophie en Lieselot konden een derde set uit de wacht slepen waar de achterstand in de 3e set te groot was om nog in te halen. Julie was al half gefrustreerd door een niet al te sympathieke speelster, die ‘sorry’ niet in haar woordenboek heeft staan. Ook in de enkels werden er geen potten gebroken of een set gewonnen. Sophie werd tactisch op 4 gezet maar de ploeg had niet gerekend op een geslepen linkse speelster! (Wat is dat toch met die linkse poten???) Ilse haalde alles uit de kast, te horen aan de geluidjes op het plein, maar moest in de tweede set met 18 de wedstrijd achter zich laten. Lieselot werd in de eerste set van links naar rechts gespeeld en kwam er weinig aan te pas. Een te laat inhaalmanoeuvre in de tweede set betekende verlies. Ook Julie kon haar tegenspeelster niet van de kaart brengen. Een 8-0 op het scorebord maar toch geen ontgoochelde dames… Een gewaarschuwde ploeg is er immers zoveel meer waard ;-)

Julie was na haar slechte ervaring met de "stuutjes met bueter" van verleden jaar voorbereid op het ergste en ze had dan ook gezorgd voor een zak geribbelde paprikachips, zure tutters, abrikozenringetjes, M&M’s en tijgernootjes… Maar verrassing alom: belegde sandwiches stonden te wachten en ze hebben gesmaakt… Enfin onze dames hebben zich niet laten kennen en op de terugweg (133 km aub!) werd toch de helft van het troosteten opgefret!
(Verslag : Julie)

Geen opmerkingen: