21 februari 2012

Heren 3 pakt broodnodige punten

Maandag stond voor Heren 3 een belangrijke wedstrijd op het programma. Rechtstreekse concurrent voor het behoud Latem kwam op bezoek en er werd maar best gewonnen. Fred, Erwin, Mathieu, Pieter en Glenn deden dan ook wat moest en wonnen overtuigend. Een verslagje van interim-kapitein Glenn.

Wit-Wit H3 - Latem H3 : 7 - 1
Na heel wat geschuif in de opstelling begonnen Erwin en Pieter aan de eerste dubbel. Ze hadden een vette kluif aan hun tegenstander en hadden een slotoffensief in de derde set nodig om de winst binnen te halen. Ondertussen hadden Fred en Glenn overtuigend de vierde dubbel in twee korte sets gewonnen. In de tweede dubbel raakten Mathieu en Glenn nooit in hun spel maar konden het laken toch naar zich toetrekken in de verlengingen van de derde set. Fred en Pieter hadden ook relatief weinig tegenstand in hun dubbel, al hadden ze in de tweede set een dipje, en zo stond het 4-0 in het voordeel van de derde ploeg na de dubbels. Het is dit seizoen al anders geweest.

In de enkels was er dus maar één overwinning meer nodig om de winst veilig te stellen. Pieter zorgde daar meteen voor. Hij won in twee sets van een B2 en behaalde zo, volgens zijn eigen berekeningen, zijn 10e competitiepunt. Fred was ondertussen ook aan zijn enkel begonnen (tegen een B2) maar kon deze niet winnend afsluiten. In de eerste set werd hij nog weggespeeld maar in de tweede set ging hij goed mee met zijn tegenstander. Op het einde moest hij hem dan toch laten gaan. Glenn speelde een sterke eerste set gevolgd door een zwakke tweede set. In de derde set haalde hij weer zijn niveau en won overtuigend. Mathieu tenslotte mocht na zijn tornooiwinst in Wachtebeke van dit weekend de derde enkel spelen. Hij kreeg een tegenstander van dit weekend tegenover zich en deed wat hij dit weekend ook al gedaan had: winnen.

Heren 3 schuift zo een beetje op in de rangschikking waar alles nog dicht bij elkaar ligt. Tussen de tweede en de zevende in de stand zitten er maar enkele punten, al hebben enkele ploegen wel nog wat matchen minder gespeeld. De redding is nog ver van zeker maar het is zeker een stap in de goede richting!

1 opmerking:

Jochim zei

Goed gedaan ! :)