23 april 2012

Celien, Emile en Yana spelen een G-tornooi!

Wit-Wit staat reeds jarenlang open voor G-badmintonners (spelers met een mentale of fysieke beperking.) Tegenwoordig krijgen deze spelers in het Vlaamse Badmintonlangschap meer en meer aandacht en worden er ook heuse tornooien georganiseerd. Tijd om ook de spelers van Wit-Wit eens in de strijd te gooien ;-) Een verslagje van Ilse.

Zaterdag reden Celien, Emile en Yana naar de sporthal van Herne. Daar werden ze verwacht voor hun eerste G-tornooi! Voor Yana was dit de allereerste keer dat ze deelnam aan een badmintontornooi. Anne (mama Celien) vond dat de tijd immers rijp was om na haar eigenste Celien en clubgenoot Emile ook Yana hiervan eens te laten proeven. Eerder had ze al Celien, Emile en Louis zo ver gekregen om niet alleen naar de badmintontrainingen te komen maar om ook eens deel te nemen aan een heus tornooi.
Celien scoorde in het verleden reeds hoge toppen in binnen- en buitenland (Special Olympics)! Daarom was het niet verrassend dat ze met de gouden plak naar huis kon komen na twee super spannende drie-setters. Yana en Emile lieten zich ook niet onbetuigd tijdens hun drie matchen en zetten hun beste beentje voor. Dank zij hun inzet en de supporters zetten zij aardig wat punten op het scorebord! Zij namen dan ook met veel plezier en trots hun verdiende medaille in ontvangst.Het was een fijne voormiddag met dank aan de organisatoren van Herne en de entourage van de spelers! Vermoedelijk is zo een tornooi voor herhaling vatbaar.

Geen opmerkingen: