23 april 2012

Pandoering voor Heren 1

Wit-Wit H1 is reeds een tijdje zeker van het behoud en mocht voor z'n laatste uitwedstrijd naar Kortrijk. De onbeschikbaarheid van Djé werd dan ook niet als ramp beschouwd maar aangegrepen om (kleine) Mathieu zijn debuut te laten maken in de eerste ploeg. Een verdiende beloning voor zijn prestaties van de voorbije weken. De rest van de ploeg bestond uit Arno, Ben, Duch en Erwin. Op een klinkende overwinning werd niet meteen gerekend, maar de optater die de ploeg rond de oren kreeg was ook niet echt verwacht. Het begon trouwens al niet te best toen de ploeg met 15 minuten vertraging ter plaatse kwam. En ook Mathieu slaagde er in om bij zijn debuut te laat te komen. Maar hij had een geldig excuuus. Hij kwam rechtstreeks van het tornooi van Beveren waar hij net de B2 op zijn naam geschreven had! Proficiat Mathieu! De B1 is niet veraf meer...

Lebad H2 - Wit-Wit H1 : 8 - 0
Lebad had er duidelijk zin in en opende verschroeiend in de dubbels. Noch Ben met Arno, noch Duch met Erwin kregen in hun dubbel voet aan de grond. Bovendien hadden de spelers van Lebad het net en de lijnen niet bepaald tegen. De geproduceerde decibels bij Wit-Wit waren dan ook groter dan het aantal punten... Nochtans had de kapitein wel een beetje op deze wedstrijden gerekend. De twee volgende dubbels waren bij de ploegopstelling immers ingecalculeerd als alles-of-niets-wedstrijden. Maar het werd niets. Deze keer geen echt goeie wedstrijd bij Duch en Ben al was de eerste set nog bijzonder spannend en had Lebad het nodige geluk bij 20 - 20. De tweede ging duidelijker verloren. Ook Arno en Mathieu konden niet voor winst zorgen, maar deze match was eerder als leerproces voor Mathieu bedoeld. Die deed dat niet slecht, maar dubbelen in Liga is toch nog net iets ander dan bij Heren 3.

Toch was de 4 - 0 achterstand niet direct waarop Wit-Wit gerekend had. Er was nog de hoop om iets recht te zetten in de enkels, maar ook die hoop werd snel de kop ingedrukt. Duch verloor in twee sets (waarbij zijn "stove" ondertussen aardig vol geraakte) en ook Arno verloor zijn enkel. Het was duidelijk zijn dagje niet. En neen, Lebad had hem heus geen pintjes beloofd. Erwin en Mathieu hadden nog de kans om de score iets draaglijker te maken. En dat leek aanvankelijk te lukken. Maar ook Erwin was niet in zijn gewone doen. Na een spannende eerste set (verloren) en een vlotte tweede speelde hij nochtans zijn geliefkoosde derde set. Maar toen zijn tegenstander zich in de derde set (na alweer een geslaagde smash) halfluid bekloeg over het feit dat hij alleen kon smashen (je leest het goed!) was hij zo van zijn melk dat hij prompt vijf fouten maakte en de set verloor ;-) De eerredder moest dan maar van Mathieu komen. Die kon zijn debuut echter niet bekronen met winst want zijn tegenstander (beroemd om zijn worteldieet, maar wel degelijk 17 kilo lichter) wist hem in drie spannende sets af te houden. De matchen van het weekend begonnen dan toch door te wegen bij Mathieu.

Eindstand : 8 - 0. Een fikse pandoering voor Wit-Wit en een verdiende overwinning voor Lebad. Of ze er veel mee opschieten in de strijd om het behoud is echter nog de vraag. Het blijft spannend onderaan. Voor het "pintje nadien" werd Wit-Wit nog meegetroond naar een caféétje waar ze in een rommelig achterkamertje (met digitale TV!) nog broodjes getrakteerd kregen.

1 opmerking:

De Opper zei

Kzou niet in de schoenen willen staan van de persoon die na mijn badminton carriere mijn STOOF zal mogen opkuisen!!!!!!