28 januari 2013

Heren 3 boekt hard bevochten zege

Het is al even geleden dat er nog een verslagje van heren 3 verschenen is maar over de vorige ontmoeting met leider Eikenlo viel dan ook weinig positiefs te vertellen. Een zware 8-0 pandoering zonder setwinst was het resultaat. En ook het niveau van de conversaties op de terugweg was weinig hoogstaand. We besparen jullie de details maar het was samen te vatten in: hond dood, verkeersborden en grote negers.
Dan was het zondag beter. Heren 3 boekte een verdiende en belangrijke overwinning in de strijd tegen degradatie in en tegen rechtstreekse concurrent Oudegem.

Oudegem 4H - Wit-Wit 3H: 2 - 6
In de heenmatch eindigde de ontmoeting op een gelijkspel nadat Oudegem de vier dubbels gewonnen had. Ploegkapitein Jochim, Aäron, Mathieu en Glenn waren er op gebrand om nu beter te presteren in de dubbels. Mathieu en Glenn hadden in de eerste dubbel drie sets nodig om hun tegenstanders opzij te zetten. Nadat ze de eerste set verloren na verlengingen konden ze de volgende twee sets toch binnenhalen. Ondertussen hadden Jochim en Aäron de vierde dubbel in twee sets verloren na verdienstelijk meegespeeld te hebben met hun tegenstanders. In de tweede dubbel werd het een thriller. Mathieu en Jochim wonnen de eerste set met 22-20 nadat ze 17-12 in het krijt stonden. De tweede set verloren ze zwaar en de derde set werd een zenuwslopend kijkstuk die uiteindelijk met 28-26 naar Jochim en Mathieu ging. Voldoende spanning voor een avond? Aäron en Glenn vonden van niet. De eerste set wonnen ze vlot en in de tweede set gingen ze al even vlot onderuit. In de derde set regende het matchpunten langs beide zijden maar Aäron en Glenn bleven het koelst en wonnen met 25-23. Een 1-3 voorsprong moest volstaan voor het af te maken in de enkels en zo geschiedde...

Mathieu won in twee sets. De eerste won hij redelijk vlot maar in de tweede set had hij verlengingen nodig. Glenn had in zijn enkel weer drie sets nodig om te winnen en dat zorgde ook voor enige frustratie maar daardoor was de overwinning wel binnen. Ook Jochim speelde drie sets in zijn enkel maar hij verloor jammer genoeg. Aäron, die een vaste speler begint te worden in heren 3 won zijn enkel in, u raadt het al, drie sets.

Hiermee behaalde heren 3 een belangrijke overwinning die bloed, zweet en tranen gekost heeft. Hiermee doen ze wel een goeie zaak in het klassement met het oog op het behoud.