29 januari 2013

Met de billen dicht...

Voor de tweede opeenvolgende keer stond er een thuiswedstrijd van Heren 1 en Heren 2 samen op het programma. Lekker druk, maar het was wel weer "iedereen op post" om de ploegen te bevolken. Heren 1 speelde met kapitein Arno, Seppe, kleine Mathieu en Glenn. Heren 2 deed het met kapitein Dimi, Pieter, Mathieu, Erwin en Grego. Hiermee had Heren 2 (op papier!) zelfs een sterkere ploeg dan Heren 1 ;-) Het was echter deze laatste ploeg die de volle buit thuis hield...

Wit-Wit H1 - Zuid-West H1 : 5 - 3
(Ex)kapitein Erwin had een beetje zijn bedenkingen bij de ploegopstelling die Arno op papier had gezet en stelde een strategisch alternatief voor. Nieuwbakken kapitein Arno was echter overtuigd van zijn zaak (en zo hoort het!). Even leek het er op dat de "ervaring" van Erwin het ging halen van het enthousiasme van Arno. De eerste dubbel van Arno en Mathieu ging immers verloren. Gelukkig wisten Seppe en Glenn wel vlotjes hun wedstrijd te winnen. Daarna werd weer overgeschakeld op de "traditionele" dubbels. Arno en Seppe werkten hun wedstrijd netjes af met winst in 2 sets en ook Glenn en Mathieu bewezen weer dat ze niet slecht bezig zijn. Opnieuw haalden ze er tegen een sterk koppel een driesetter uit, maar opnieuw ging die derde set verloren. Ooit komt die overwinning wel. Tussenstand na de dubbels : 2 - 2.

Heren 1 wist in de enkels de overwinning binnen te rijven. Arno speelde een stevig eerste set en leek ook de tweede vlot te winnen. Op het einde was het echter nog spurten om de set binnen te halen. Toen daarop ook Seppe zijn enkelwedstrijd geconcentreerd afwerkte, stond het 4 - 2 voor Wit-Wit. Het was uiteindelijk Mathieu die de winst binnen haalde na een match waarin hij wel heel erg goed de lijnen vond. Glenn had de moeilijk opdracht om tegen dé enkelspecialist van Zuid-West te moeten spelen. Hij weerde zich kranig, maar kwam (niet onverwacht) toch wat te kort.

Hiermee boekte de eerste ploeg een mooie eerste overwinning en kreeg de nieuwe kapitein toch gelijk! De punten zijn in elk geval welkom, want de strijd om het behoud wordt nog spannend.

Wit-Wit H2 - Drive H1 : 4 - 4
Als leider in de tussenstand begint de druk bij elke wedstrijd van Heren 2 wat toe te nemen. Ook vandaag moest best gewonnen worden. In een reeks met allemaal stevige ploegen (eerste provinciale) is dat echter geen evidentie. Kapitein Dimi moest dan ook een aantal knopen doorhakken bij het opstellen van de ploegen. Zeker toen bleek dat zowel Erwin als hijzelf "liever laatste enkel" wouden spelen wegens "niet in form" en "pijnlijke teen".

Eerst moest er echter gedubbeld worden... En dat liep niet zo best. Pieter en Dimi, meestal een stevig duo, konden nooit aanspraak maken op de overwinning. Ook bij Mathieu en Grego leek het de slechte kant uit te gaan. Na een dramatisch eerste set sleepten ze er echter toch nog een driesetter uit. Daarin keken ze tegen twee matchpunten aan maar wisten uiteindelijk toch te winnen. Een dubbelke van goudwaarde, zo bleek achteraf. Want in de andere dubbels kon Heren 2 niets meer rapen. Erwin en Mathieu speelden niet onaardig in de eerste set maar gaven deze op het einde op een domme manier uit handen. In de tweede set lieten ze zich als beginnelingen ringeloren door de defensieve tactiek van de tegenstanders. En ook Heylie en Pieter slaagden er niet in om de 2 - 2 op het bord te zetten na verlies in drie sets. Het stond daarentegen 1 - 3 en kapitein Dimi zag de bui al hangen...

Toch werd de hoop nog niet opgegeven. Mathieu verkleinde als eerste de kloof na een bizarre wedstrijd. De eerste set won hij met 22 - 20, de tweede verloor hij met 5 - 21! Gelukkig wist hij in de derde set voortudren zijn tegenstander een paar punten voor te blijven. Erwin bracht de bordjes weer helemaal gelijk, al was hier meer geluk dan kunde mee gemoeid. De eerste set werd heel erg moeizaam gewonnen, maar in de tweede werd hij tot 11 - 17 van het kastje naar de muur gespeeld. Maar wat Erwin al zo vaak zelf meegemaakt had, zag hij nu aan de andere kant van het net gebeuren... Hij kwam punt voor punt terug en zag de druk en twijfel bij zijn tegenstander toenemenen. Met enkele (tactische) korte services wist hij het momentum definitief te keren en de match met 22 - 20 binnen te halen. Maar nog leek het niet goed af te lopen. Ook Pieter speelde ondertussen immers een derde set en stond daarin steeds enkele punten achter. Helmaal op het eind kon ook hij enkel foutjes van zijn tegenstander afstraffen. Wit-Wit zowaar 4 - 3 voor. Alle ogen waren nu op Dimi gericht. Die werd weggespeeld in set één, maar onder de aanmoedigingen van zijn ploeggenoten vond hij zijn "oud spel" terug en sleepte er (ook hier) een derde set uit! Plots deed Wit-Wit zelfs weer mee voor winst. Dimi liet de achterstand in het begin van de derde set echter te hoog oplopen en een stevige remonte kwam te laat. Hiermee eindigde de ontmoeting op een billijke 4 - 4.

Achteraf gezien kon Heren 2 niet klagen. Wie met 1 - 3 achterstand aan de enkels begint moet altijd blij zijn met 4 - 4. Een overwinning zou eerlijk gezegd een te grote beloning geweest zijn voor het geleverde spel (al zou niemand er treurig om geweest zijn). Heren 2 blijft wel mee aan de leiding, maar met 3 ploegen binnen 1 puntje zijn er nog heel wat kandidaten voor de titel. Met nog 4 uitwedstrijden (tegen de grote concurrenten) heeft Wit-Wit niet het gemakkelijkste programma...