18 februari 2013

Dames 1 in winning mood

De voorbije twee weken had de eerste damesploeg twee ontmoetingen op hun agenda. Hieronder een verslagje van kapitein Julie van beide wedstrijden:

Gentse 1D – Wit-Wit 1D: 2 - 6
Vorige zondag (10.02) stond Dames 1 - alweer - paraat om een matchke te spelen in het Gentse. De standaardspeelsters waren allen aanwezig, behalve Lieselot die in het mooie Duitsland vertoefde. Sophie, Ruth, Hélène, kapitein Julie… en Duch aan het stuur vertrokken op tijd naar Gent. Ondanks het geleuter van Duch dat de logistieke afspraken in de 1e damesploeg niet goed waren, kwam de ploeg toe om 19h05 in de Bourgoyen. Normaal toch? Duch koos voor de watersportbaan en ging daar anderhalf uur lopen.

Op papier was het voor onze dames meer dan een haalbare kaart. Met 2B1’s, 2 C1’s en 1 C2 zou het toch moeten lukken. Maar zo gemakkelijk kregen ze het ook niet cadeau. Het dubbelen is echt hun ding niet. (On joue comme des bites Hélène?) Hélène en Julie wonnen de eerste dubbel maar zonder glans. Ondertussen konden Sophie en Ruth in de 4de dubbel niet echt potten breken en ging het punt naar 4Ghent. Hélène en Sophie namen de 2e dubbel voor hun rekening: in de 3de set liet het samenspel het afweten en alweer mocht 4Ghent een puntje op het scorebord noteren. Ruth en Julie mochten ook 3 sets spelen en winnen, maar het is geen resultaat om naar huis over te schrijven… Kan ik hier spreken van een ‘heel sterke C2’, die zich dan nog blesseerde en toch doorspeelde? 2-2 en we mochten aan de enkels beginnen. Iedereen deed gelukkig wat er verwacht werd: winnen! Slechtste prestatie van de avond gaat wellicht naar de kapitein die een 3-setter mocht spelen tegen een C1 en waar op het einde van de wedstrijd het meer dan duidelijk was: Julie had de wedstrijd niet gewonnen, maar Sarah had de wedstrijd verloren (sterk gespeeld). Sfeer in de douche was dan ook somber. Gelukkig brachten de heerlijke Turkse broodjes soelaas. Het was inderdaad geen ontmoeting om fier over te zijn, maar het helpt onze dames wel vooruit in het klassement! Op baan terug begon het te sneeuwen en was er een gevaarlijk ijslaagje op de baan, gelukkig hadden we sterke chauffeur mee ;-)

Wit-Wit 1D – Oudegem 1D: 6 - 2
Op Valentijn (niet alle dames van Wit-Wit zijn melige bakvissen) werd de verplaatste wedstrijd tegen Oudegem gespeeld. Kapitein Julie zag Oudegem als een geduchte tegenstander en blijkbaar zag Oudegem het ook zo: 6 dames stonden ons op te wachten. Bij Wit-Wit stond de voltallige ploeg klaar: Hélène, Lieselot, Ruth, Sophie en Julie. Julie wou vandaag minstens 3 dubbels winnen en dus werden Hélène en Lieselot opgesteld voor de eerste twee dubbels. De eerste dubbel zag er veelbelovend uit: ze speelden een knappe 3-setter, maar in de 3de set werd er quasi geen pluim geraakt, waardoor Oudegem toch aan het langste eind kon trekken. Ondertussen hadden Ruth en Julie de 4e dubbel gewonnen en hingen de scorebordjes gelijk. Hélène (ontgoocheld na de 3de set) en Lieselot herpakten zich duidelijk in de 2e dubbel en maakten in 2 sets korte metten met hun tegenstandsters. Ook Ruth en Sophie speelden sterk en zo rijfden onze dames het 3de punt binnen! Het deed eens deugd om een keer 3 (jaja!) dubbels te winnen.

Hélène had in de eerste enkel geen moeite met Nele (misschien moet ze haar trucjes toch eens aan Julie leren ;-)) en zo was het drawke binnen. Oudegem die wellicht tactisch had opgesteld, had Aurélie Schotte de tweede enkel gegeven en mocht ze dus tegen Lieselot spelen. Lieselot moest diep gaan in de eerste set en verloor met 25-27. Maar we kennen ons Lieselot, ze laat zich niet kennen en vecht altijd terug (ook al is het niet altijd gemakkelijk na een examenstop): ze won set 2 en 3 tot grote frustratie van Aurélie, die dan ook haar racket kapotsloeg (tot grote verbazing van Hélène: mais  c’est quoi ça?). De winst voor Wit-Wit was binnen. Sophie speelde een sterke enkel, maar kon toch haar tegenspeelsters niet tot fouten dwingen waardoor Sophie nipt verloor. Julie nam de 4e enkel voor haar rekening en hoopte met een beter gevoel van het plein te stappen dan in Gent; en zo geschiedde. Eindstand voor onze dames 6-2.

Momenteel staan onze dames op de 1ste plaats met 1 punt en wedstrijd meer dan DZ99 die nog steeds de grote titelfavoriet is. Maar kapitein Julie koestert toch al stiekem ambities… En waarom niet? Indien al onze speelsters aanwezig kunnen zijn tegen DZ, kunnen ze misschien stunten… 21/03 mag alvast in de agenda van de supporters genoteerd worden ;-)

2 opmerkingen:

Lens zei

ik denk dat het Gentse 1D is ipv 4Ghent 1D :)

Erwin zei

@Lens : Merci!
Tja, als de kapitein het al zelf niet meer weet ;-)