18 februari 2013

SMS-verslag van een nederlaag

Reeds enkele weken staat Heren 2 bovenaan te blinken in het klassement van eerste provinciale. Een beetje onverwachts en misschien ook wat gevleid. In de heenronde zat immers alles mee en vaak werd pas op de valreep gewonnen. In de terugronde zou moeten blijken of Heren 2 inderdaad Liga-waardig is. De eerste barstjes in het pantser kwamen er echter al in de match tegen Drive waar maar heel nipt een drawke uit de brand gesleept werd. Maar de wedstrijd tegen Oudegem betekende pas een echte test. Deze ploeg had zich aan het begin van het seizoen immers uitgeroepen tot titelkandidaat en is de laatste weken sterk bezig. Bovendien zag het er naar uit dat ze vocaal zouden ondersteund worden door de pompende beats van de dames-volleybalclub uit Oudegem die enkele uren voordien de beker van BelgiĆ« gewonnen had en een feestje plande in de cafetaria van de sporthal! Heren 2 trok naar Oudegem met Glenn, Pieter, Mathieu, Seppe en kapitein Dimi. Erwin kon er wegens een teenblessure nog steeds niet bij zijn, maar volgde de wedstrijd toch via SMS. Een SMS-verslagje :

Oudegem H2 - Wit-Wit H2 : 6 - 2
Voor aanvang van de wedstrijd pompte Erwin zijn ploeggenoten alvast wat moed in en gaf nog wat goeie raad mee : "Heren 2, geef er een lap op! En voor Mathieu en Pieter : niet te zat met het feestje van de volleybal, want morgen is er mix!"
Waarop Glenn : "Dus, de rest mag zat zijn?"
Erwin : "De rest moet zat zijn"
Daarna kwam via Mathieu de eerste info binnen uit de zaal : "Tis hier spelen met luide feestmuziek op de achtergrond. Helft van de zaal is afgezet."
Waarop Erwin graag ook wat nuttige info wou : "Ok. Succes daar. Hoe zijn de dubbels opgesteld?"
Mathieu : "Pieter-Dimi, Glenn-ik, Glenn-Seppe en Pieter-Seppe. Enkels zijn ik, Pieter, Glenn en Seppe."
Erwin : "Ziet er goed uit... Maar het wordt ongetwijfeld moeilijk. Hou me op de hoogte."
Daarna was het even wachten tot de eerste resultaten binnen kwamen via Mathieu : "3- 0 achter en in de 4e match 1e set gewonnen."
Erwin : "Duimen... immers belangrijk om nog een drawke te halen..."
En ook kapitein Dimi schoot wakker : "Met veel muziek op de achtergrond staat het nu 3 - 0".
Erwin : "Ai, ai... zit 3 - 1 er nog in om drawke te halen?"
Dimi : "3e set in 4e dubbel. Wordt moeilijk".
Dan toch het verlossende bericht via Dimi : "Winst in set 3 met 24 - 22. Nu alle enkels winnen."
Kapitein Dimi zag het dus nog zitten... Erwin temperde de hoop alvast een beetje : "Ik duim alvast. Al zal een drawke misschien ook al mooi zijn ;-)"
Tot een uurtje later het laatste en kortste SMS-je van de dag binnenkwam van de kapitein: "Verlies."
Sindsdien werd van Dimi en de rest van de ploeg niets meer vernomen ;-) ;-) Ongetwijfeld hebben ze hun verlies samen met de dames van de volleybal weggespoeld...

Door deze nederlaag is Wit-Wit H2 nu de tweede ploeg, na de Pluimplukkers, die de titelambities wat voor zich uitduwt. De bal ligt nu in het kamp van Oudegem en vooral Latem (dat plots virtueel leider is). En laat de volgende wedstrijd nu net tegen... Latem zijn!

Geen opmerkingen: