24 mei 2011

21 medailles op PK jeugd en veteranen !!!

Het voorbije weekend werd het badmintonseizoen afgesloten met het Provinciaal Kampioenschap voor de Jeugd (en Veteranen) in Wachtebeke. Wit-Wit trok er met een 20-tal spelers naar toe en kwam terug met een forse buit aan medailles (enkel goud en zilver).

Proficiat aan alle deelnemers van Wit-Wit!!!


Een "kort" overzichtje per leeftijdscategorie :

U9 : goud en zilver
- Viktor en Sebbe (foto) speelden tegen elkaar de finale bij de jongens. Victor won verdiend de gouden plak tegen Sebbe die met zilver ook heel erg tevreden was. Bij deze kleinsten werd nog geen dubbel of gemengd gespeeld.

U11 : 1 x goud en 3 x zilver
- Jarne greep een zilveren plak in het enkelspel en het gemengd dubbel. Samen met Stein Bondroit (Lokerse), de winnaar van alle disciplines, greep hij wel het goud in het dubbel tegen twee clubgenoten.
- De broertjes Louis en Emiel behaalden knap de zilveren plak in het dubbel.

U13 : 3 x goud en 4 x zilver
- Bij de jongens waren de "boys" van Wit-Wit oppermachtig en pikten haast alle medailles in.
- Nathan won in een Wit-Wit-finale het enkelspel van Quentin die daarmee zilver haalde.
- Ook in het dubbel won Nathan de titel (samen met Robbe Baelen). Hij haalde het in de finale van zijn clubgenoten Quentin en Gatien die zilver pakten.
- Quentin wist dan weer wel het goud te veroveren in het gemengd, waar Nathan nu moest tevreden zijn met zilver.
- De zusjes Amy en Shelly pakten ook nog zilver in het dames dubbel.

U15 : 1 x goud
- In de oudere leeftijdscategoriën zien we dat de spelers uit de topsportselectie de prijzen beginnen weg te kapen. Toch kon Mathieu nog een gouden medaille winnen in het dubbelspel.


U17 : geen medailles
- Bij de U17 wist Wit-Wit nergens een medaille te bemachtigen ondanks onder meer de knappe prestatie van Nathan die wel de eindtabel wist te halen.

U19 : 3 x goud en 1 x zilver
- Natuurlijk heeft Wit-Wit ook z'n eigen "topper". Zo won Flore niet onverwachts goud in elk van de drie disciplines. Al moest ze daarvoor in het gemengd wel enkele spannende wedstrijden spelen.
- Heel knap was ook de zilveren plak van Glenn in het enkelspel.

Veteranen : 1 x goud en 2 x zilver
- Voor het eerst was Wit-Wit ook met een delegatie "veteranen" ingeschreven.... Natuurlijk wouden deze kranige deelnemers niet onder doen voor het jonge geweld en brachten ze ook een aantal medailles mee.
- In de A-reeks (+35) was er een zilveren plak voor Erwin in het enkelspel.
- In de B-reeks (+35) haalde ook Joris een zilveren medaille. Al moet gezegd dat hij uren laten nog niet goed was van de gemiste kans om op zijn leeftijd een titel te pakken. Een 19 - 12 voorsprong weggeven in de beslissende set is natuurlijk niet leuk ;-) Zo zie je maar : ondanks de pakken ervaring toch ook stress???
- Tot slot was er nog een gouden medaille voor Christophe en Erwin in het dubbelspel (+35).

Daarmee klokt Wit-Wit af op 21 medailles!!! Op een totaal van 66 te verdelen medailles geen slecht resultaat... Al gebiedt de eerlijkheid ook te zeggen dat de bezetting van het tornooi dit jaar niet bijzonder groot was. Maar daar kunnen alleen de afwezigen spijt van hebben. Hopelijk kunnen de volgende jaren nog meer clubs hun spelers motiveren voor dit tornooi!

7 opmerkingen:

Tijl zei

de 19-12 was in de tweede set (en niet in de beslissende), hij zou wel beslissend geweest zijn daar joris de eerste gewonnen had. Ik dacht zelfs dat het 19-10 gestaan heeft ook. Maar daar wil ik niet om strijden.

Buik zei

Goe bezig Wit-Wit!!

Erwin zei

@ Buik : Merci ;-) En ja, dat van het motiveren van spelers slaat natuurlijk niet op Lokerse ;-) Jullie waren massaal present! Leuk.

Tijl zei

Was ik in mijn vorige post vergeten vermelden:
Proficiat met de grote, en extreem efficiente, opkomst!!!
Een medaille per spe(e)l(st)er gemiddeld!!!
Impressive!!

Joris zei

@Erwin, U17 speler Nathan is gene van ons :)

Dirk zei

Proficiat aan alle jeugdige Wit Witters, in het bijzonder natuurlijk Erwin & Christophe die ons in het zand deden bijten ... 't waren leuke wedstrijden én om te bekijken én om te spelen. Hopelijk zijn volgend jaar niet alleen Wit Wit & Lokerse massaal aanwezig!

Enne Erwin ... foutje rechtzetten graag : Stein ;-)

Erwin zei

@ Joris : Shhhttss... dat weet geen enen ;-)
@ Dirk : Inderdaad een leuke bedoening met spannende wedstrijdjes. Dit verdient zeker wat meer volk! En oh ja, "just" is "just", dus foutje aangepast ;-)