18 januari 2009

Dames winnen eerste wedstrijd in Liga! (UPDATE)

Ook de damesploeg begon dit weekend aan de competitie in Liga. Eind vorig seizoen werd onze damesploeg als beste tweede opgevist uit eerste provinciale en promoveerden ze naar derde Liga. Ook hier was het afwachten wat het niveau zou zijn in deze nationale reeks... Al stond in "Het Laatste Nieuws" dat onze dames een promotieplaats ambiëren (?).

Dames 1 starten met winst.
Voor hun allereerste wedstrijd in Liga mochten de dames naar Halle. Ilse was nog steeds lichtgekwetst (spierscheur) en dus werd Inge als vijfde "man" meegenomen. Deze tactische zet liet toe om Els, Flore en Lieselot samen drie dubbels te laten spelen. Ilse en Inge namen (zonder veel ambitie) de vierde voor hun rekening. Wonder boven wonder kon Ilse deze match vlot uitspelen en wonnen ze nog ook. Ook de andere dubbels werden gewonnen, al waren het soms spannende wedstrijden. Tussenstand 0 - 4! In de enkels konden Flore, Els en Lieselot de voorsprong nog uitdiepen, al was het ook hier soms knokken. Inge verloor. Eindstand : een ruime (en toch wat onverwachte) 1 - 7 overwinning. Van een goede start gesproken...

Een verslagje...
We kregen ook nog een leuk verslagje toegestuurd van kapitein Els...

Ligadames gaan van start …. en hoe?!
"Na het uitstellen van enkele wedstrijden omwille van de schoolgaande jeugd in examenperiode, kunnen we eindelijk van start gaan in de Liga Dames Competitie.
De wedstrijd op verplaatsing wordt gespeeld tegen een heel jeugdige ploeg met veel L’en in de basisopstelling (Lisa, Liesa, Lien en Lotte). Onze basisoptelling wordt versterkt door Inge en ILse.
Dankzij een sterke tactische uiteenzetting van Inge krijgen we voor het eerst een primeur in de damescompetities. Alle dubbelspelen worden gewonnen!!!! De wedstrijden werden op het scherpst van de snee gespeeld maar Wit-Wit trok uiteindelijk aan het langste eind.
Ilse bevestigde dat haar blessureleed bijna tot de verleden tijd behoort.
Ook in de enkelspelen moest er van zich af gebeten worden. Voor elk puntje werd er keihard gewerkt!! Maar ook hier sluiten we af met een positieve stand, 3 van de 4 wedstrijden werden gewonnen.
De dames zijn er duidelijk klaar voor …."

6 opmerkingen:

Heylie zei

Als het goed is mag het ook gezegd worden.

PROFICIAT DAMES MET DEZE MOOIE OVERWINNING

Ook aan Ilse met haar comeback na blessure.

Joris zei

Amaai en wat een spannende uitslagen....
Ook proficiat aan de invallers (Eingeke, de invallers hebben het allemaal goed gedaan hé)

De Opper zei

Ook van mij een dikke proficiat, heb het wel 2x gelezen want kon het nie geloven. Proficiat

Babs zei

Goed zo dames! Laat de heren ook eens een poepje ruiken ;-)

Djééé zei

E duj, meendet? ik heb het 3x moeten lezen: den 2den keer omdak het nie verstond(ja van die woorden dak nie begrijp) en den 3den keer omdak het nie geloofde...

:-))))))

Langs deze weg ook nen proficiat van mij, goe bezig...

T.TT.N !!!

Djééé

Victory zei

Wat ik niet begrijp : "Na de tactische uiteenzetting van Inge" ???? Jammer dat daar geen opnames van zijn!!! Als dat in de damesploeg maar geen gewoonte wordt ;-)