20 januari 2009

Verlies bij debuut in 1e Liga...

maar met opgeheven hoofd ;-)

Gisterenavond mocht Wi(e)t-Wi(e)t 1 kennis maken met het niveau in eerste Liga. De heren van Dilzen waren te gast. (Meer dan 210 km ver... ze waren al van 17 uur onderweg!!!) Ze pakten uit met 2 A-spelers en 2 B1's. Wit-Wit 1 stelde daar 3 B1's en 2 B2's tegenover : Arno, Ben, Djé, Heylie en Erwin. Duch kon er voor deze eerste ontmoeting jammer genoeg niet bij zijn.

Het moet zowaar bijna meer dan drie jaar geleden zijn, maar Wit-Wit 1 verloor nog eens een thuiswedstrijd! (Al zal het dit seizoen misschien ook niet de laatste zijn ;-)

Djé en Heylie winnen dubbelke...
Het begon nochtans allemaal niet slecht. Dilzen pakte in de dubbels uit met een A-koppel en een B1-koppel. Ben en Arno gingen flitsend van start tegen de A's en wonnen snel de eerste set. Deze begonnen echter "opgewarmd" te worden en pakten uiteindelijk nog vrij vlot de match met winst in set 2 en 3. Bij Djé en Heylie was het net andersom. Deze moesten tegen de B1's in de eerste set even naar adem happen (en verloren) maar wisten in set 2 en 3 hun niveau op te krikken en wonnen! Wit-Wit bleef in het spoor...
Dilzen wijzigde niet van dubbelkoppels en Dje en Arno mochten het nu opnemen tegen de A's. Erwin en Heylie gaven de B1's partij. Ook voor Erwin (die nog niet gespeeld had) was het aanvankelijk toch wel aanpassen aan het niveau... De eerste set ging verloren. In de tweede set ging het al veel beter en werd ook goed geserveerd. Ook hier een driesetter. Daarin kon een vroege achterstand wel nog goedgemaakt worden, maar op het einde waren enkele foutjes er te veel aan.
De hoop op nog een dubbel lag nu bij Arno en Dje. Arno haalde echter niet z'n gebruikelijke niveau (een gemis aan wedstrijdritme door de examens) terwijl Dje (foto) wel op hoog toerental bleef spelen. Het was echter niet genoeg. Verlies in twee sets was het gevolg. Tussenstand 1 - 3 voor Bilzen, al had een 2 - 2 er misschien wel ingezeten.

Arno wint van A-speler...
Eenzelfde scenario in de enkels : hele goeie wedstrijden maar vaak net dat tikkeltje te kort... Niet zo bij Arno (foto). Die had na twee dubbels al wat wedstrijdritme opgedaan en begon beter te spelen. Winst in drie sets tegen een A-speler was de beloning! Dje bleef knap spelen maar moest uiteindelijk in drie sets het hoofd buigen voor een geroutineerde A-speler. Ben gaf alles in z'n eerste set en pakte uit met stevig badminton. Hij verloor (na 4 setpunten) jammer genoeg toch nog met 24 -26. De tweede set was er wat te veel aan... Heylie tenslotte moest niet onderdoen en speelde een heel sterke enkel tegen een B1. De eerste set werd gewonnen maar in set 2 en 3 kwam hij telkens net iets te kort.

Einduitslag : 2 - 6 verlies. Wit-Wit mocht echter met opgeheven hoofd het veld verlaten. En zeggen dat dit blijkbaar nog "maar" een degradatiekandidaat was... De toppers moeten nog komen! (Maar dan kan Wiet-Wiet altijd ietske meer...)

14 opmerkingen:

den invaller... zei

@ Heylie en Djé : wisten jullie dat Joerie en Daan (waartegen jullie wonnen) dit jaar provinciaal kampioen waren in dubbel B1 (in Limburg)? Volgend jaar pakken jullie die titel dus in Oost-Vlaanderen?!
@ Heylie : Jammer van ons dipje aan het eind van de derde ;-) 't Was anders ook leuk geweest : de kampioen-B2's tegen de kampioen-B1's ;-)

De Opper zei

zeer goed gasten nu nog iemand die door zijn ervaring en ouderdom wat rust in de ploeg kan brengen en we worden weer kampioen!!!!!!

djééé zei

zaaaalig jong, ik voelde het tijdens de match al dat het supergoeie spelers waren. Ze konden beter mijn schijnbewegingen en smashen lezen dan gewone B1... Dank u erwin, ge bevestigt mijn ervaren gevoel...

de invaller zei

@ Dje : yep, en ze waren dat voor het tweede jaar op rij. 't Was dus een ervaren koppel!

Vind het trouwens niet mis dat Heylie en ik daar ook een set tegen gepakt hebben. Jammer dat we niet meer zulke matchkes kunnen spelen. Ge voelt dat ge daar super veel van leert. (Je bent verplicht je spel aan te passen en naar een hoger niveau te brengen.)

Il Capitano zei

Aan passen, Djé en ik hebben ons niet echt aangepast... Toch wel hoor, was een heel prachtige match om te spelen, met Djé en met jou, invaller :-).

Alleen jammer dat er steeds in den eerste ploeg commentaar is op de opstelling. Volgende keer, 2 februari tegen de Nekker, pak ik uit met een stuntopstelling.

De Opper zei

@ Dje: welke schijnbewegingen?????
@ Erwin: terug met de voetjes op de grond komen!!! en als je wil zal ik u daar vanavond bij helpen!!!!!
:):):):):):):)

De Opper zei

@Erwin: stuntopstelling schrijft II capitano maw we mogen een telefoontje verwachten om hem te helpen !!!!!

djéééé zei

@DUJ: heb toch gezegd dat het geen gewone B1's zijn zoals jij, want gij ziet mijn schijnbewegingen niet, ze zijn zodanig snel uitgevoerd...!!!!

De Opper zei

@ Dje: volgens mij ben jij de enige die ze ziet!!!!!

den invaller zei

Kijk eens aan, kijk eens aan... een geprikkelde en elkaar "stekkende" eerste ploeg! Zo zien we het graag!!! ;-)

@ Duch : gisteren mijn statistiekskes nog wat opgevijzeld met drie overwinningen. Pas dus maar op...

den ex-ploegkapitein zei

@ Duch : een stuntopstelling? Dat kan enkel en alleen betekenen dat Joris zijn opwachting maakt in den eerste ploeg. Ongetwijfeld voor een dubbel met Jochim!!!

Heylie zei

Ja heb er nog aan gedacht, maar der wordt met veren gespeeld in plaats van plastiek.

@ Duch: inderdaad, ik denk ook dat alleen Djé zijn schijnbewegingen ziet... Ik zie die van Arno wel. Oké, te laat, maar 'k heb ze wel gezien... Nadien shuttle oprapen en terugspelen voor de opslag.

@ all: Ik ging dus een tactische opstelling doen, blijkt dat Arno 2 februari niet kan meespelen. Daar gaat mijn tactisch plan, waar ik een ganse voormiddag op kantoor over nagedacht heb :-)

Joris zei

Wil je me vooraf verwittigen aub als ik moet spelen !!!
Ik heb college op maandag, maar ik vraag wel aan de burgemeester om me vrij te maken.
Hij zal dat zeker begrijpen als ik met den eerste klasse ploeg van Wit-Wit moet meespelen.
Jochim, jij bent toch ook vrij hé.
Spijtig dat het club-tornooi reeds voorbij is... tjuu toch.

Jochim zei

Ik speel het liefst de dag voor een examen...